BLACHA DIAMENTOWA - CERAMICZNA Dr. Oetker
Regulowana szerokość: 33 cm x 41 --> 52 cm
Najnowszy produkt wchodzący na rynek Polski.
Blacha jest produktem z wyższej półki, bardzo solidnie i ekskluzywnie wykonana.
Powłoka zrobiona z emalii kwarcowej odpornej na zarysowania.
Pasuje do wszystkich piekarników.
Testowana z 50 modelami.
Kwasoodporna - 400 stopni C
Pod spodem stal rdzoodporna
x
Idealna do upieczenia pizzy takiej jak w pizzerii, chrupiąca z gąbką w środku, upieczona pod spodem.
Blacha jest twarda, nie wygina się i ma odpowiednią grubość. Stwarza warunki podobne do pieca w pizzerii. Nagrzewa się minutę. Jest to najlepszy wynalazek od czasu wynalezienia kamienia. Nagrzewasz piekarnik, wkładasz blachę z pizzą i po 8-10 minutach (w zależności od piekarnika) masz gotową pizzę taką jak z pizzerii czyli chrupiącą i wypieczoną.
Łatwa w utrzymaniu czystości.
Smarując ją olejem o wysokiej temp. dymienia w ogóle nie musisz jej myć a pizza wychodzi jak z najlepszych pizzerii.
Można także smarować oliwami, olejami, smalcem, masłem, margaryną
Zrobiona w Niemczech
specyfikacja:
- wielkość: 33 x 41 --> 52 cm,
- emaliowana ceramiczna powłoka kwarcowa: doskonale zapobiegająca przywieraniu,
odporna na zarysowania i zadrapania,
- równomierne rozprowadzanie ciepła zapewnia łatwe pieczenie,
- umożliwiająca łatwe wyjmowanie ciasta z formy,
- bardzo łatwa w czyszczeniu
Linia Back-Liebe Emaille to najwyższa jakość dla najwyższych wymagań. Doskonała nieprzywierająca odporna na zarysowania emaliowana powłoka, równomierne rozprowadzanie ciepła, producent podaje, że można myć w zmywarce.
Dr. Oetker: założycielem firmy był aptekarz dr August Oetker, który w 1891 wraz z żoną Karoliną w swojej aptece zapakował proszek do pieczenia o nazwie Backin. Następnie zajął się produkcją i sprzedażą budyniów, galaretek oraz środków konserwujących.
Od 1908 August Oetker stopniowo otwierał fabryki w całej Europie – Austrii, Holandii, Belgii, Luksemburgu, Danii, Norwegii, Polsce, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Firmy te zajmowały się nie tylko produkcją artykułów spożywczych, ale także wydawaniem książek kucharskich.
Zadowolenie Klienta było i jest priorytetem działań rynkowych firmy Dr. Oetker. Wszystkie wyroby produkowane pod marką Dr. Oetker poddawane są ścisłej kontroli na każdym etapie produkcji.
Produkty firmy Dr. Oetker to najwyższa jakość, niezawodność, funkcjonalność i pewność efektu.
Wszystkie formy do pieczenia Dr.Oetker zostały poddane testom w eksperymentalnej kuchni
Dr. Oetker liczącej 20 pracowników.
Zapewnienie jakości i funkcjonalności dzięki wielorakim testom akcesoriów i sprzętu do pieczenia na 50 różnych modelach piekarników
Optymalizacja efektów dzięki wielokrotnie powtarzanym seriom testów pieczenia różnych rodzajów ciast
Kompetentny serwis ze wskazówkami, pomysłami i nowymi, kreatywnymi przepisami kulinarnymi
Pewność efektu, jakiej nie osiągnęli inni oferenci
10 lat gwarancji
do blachy w komplecie poradnik
Pizza Dla Smakoszy III
autor: Tomasz Kamiński
ISBN:[zasłonięte]978-83701-17-1
wymiary:24 cm X 17 cm,
24 strony
Dzięki poradnikowi "Pizza Dla Smakoszy III” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni takiej pizzy, jaką można zjeść w najlepszych pizzeriach na świecie. Poradnik zawiera przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Znajdziesz tutaj nie tylko przepisy na ciasta, sosy i sposoby doboru i układania składników ale, co jest rzeczą najważniejszą, techniki, dzięki którym twoja pizza upiecze się w dowolnym piekarniku, nawet starszego typu i będzie smakowała zawsze doskonale nawet z ciastami, które przygotowuje się błyskawicznie.
Poradnik ten jest napisany prostym językiem, bez upiększeń, zawiera samą wiedzę oraz szereg przydatnych trików, dzięki którym twoja pizza będzie zupełnie wyjątkowa. Zero dodatkowych, niepotrzebnych kwestii.
Co nowego w Pizza Dla Smakoszy III:
Obchodzenie się z drożdżami,
dobór odpowiedniej mąki,
Obchodzenie się z ciastem do pizzy,
przechowywanie sosu do pizzy i dobór odpowiednich składników,
typy mąki i o co w tym wszystkim chodzi,
popularne mąki w Polsce,
triki z serem,
pizza na cienkim, średnim i grubym cieście - jak to zrobić ?
Procesy pieczenia na blachach do pizzy i bez nich oraz na kamieniu.
Ciasto drożdżowe - tradycyjne
Ciasto drożdżowe - chlebowe
Ciasto z proszkiem do pieczenia - kruche (super efekt końcowy i szybkość przygotowania)
Ciasto z proszkiem do pieczenia - błyskawiczne (super efekt końcowy i szybkość przygotowania)
Trik sosu i sera
Sos Błyskawiczny (robi się go minutę a pizza ma rewelacyjny smak)
Sos Aroma Naturalny (prawdziwy sos do pizzy)
Sos Aroma Surowy (szybsza wersja aroma naturalnego)
Sos Secco Pomodoro (wytrawny, aromatyczność 100% zadowolenia)
Sos Bazyliowy (sos do polewania pizzy, taki jaki lubisz, znany z sieci pizzerii z U.S.A.)
Sos z zielonym pieprzem (sos do polewania pizzy, taki jaki lubisz, idealny do suchych pizz)
Sos Pomidorowy z chilli (sos do polewania pizzy, taki jaki lubisz, znany z polskich pizzerii)
Pizza Hawajska
Pizza Secco Pomodoro
Pizza Calmante
Pizza Caprinata
Pizza Tuna
Pizza Rukola
Pizza Pruna Seca
Pizza Domowa Na Całej Blasze
Pizza Jak Zapiekanka
Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć
PIZZA DLA SMAKOSZY III
Copyright © TKV-Media
Wszystkie porady w tej książce zostały dokładnie sprawdzone
przez autora.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Użycie fragmentów tekstu, zdjęć lub całości bez zgody autora zabronione.
ISBN:[zasłonięte]978-83701-17-1
Copyright © 2[zasłonięte]006-20 TKV-Media
Przepisy i zdjęcia: Tomasz Kamiński
Dystrybutor i wydawca: TKV-Media