DOPPELHERZ AKTIV MORWA SLIM EFEKT
Suplement diety
Wysoka dawka morwy - Wyciąg z 2400 mg morwy białej.
+80 µg chromu.
Gwarancja jakości farmaceutycznej
* wyprodukowano w standardzie WHO
ZASTOSOWANIE
Naturalna pomoc dla osób odchudzających się. Standaryzowany wyciąg z morwy białej zmniejsza wchłanianie cukrów, przez co wspomaga odchudzanie.
DZIAŁANIE
Wyciąg z liści morwy białej zmniejsza przyswajanie cukrów po posiłkach. Liście morwy białej (Morus alba) zawierają substancje, które hamują działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów przyswajalnych do cukrów prostych w jelitach (np. skrobi do glukozy). W wyniku tego część węglowodanów pozostaje niestrawiona i podlega wydaleniu. Pomaga to w utrzymaniu właściwej wagi ciała i prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Chrom wpływa korzystnie na metabolizm węglowodanów, wielocukrów typu skrobi, sacharozy. Jest kluczowym elementem GTF (Glucose Tolerance Factor), czynnika zwiększającego wychwytywanie glukozy przez komórki i jej metabolizowanie.
Podstawową rolę w odchudzaniu odgrywa dobranie dla siebie zdrowego i różnorodnego jadłospisu dopasowanego do własnego gustu smakowego oraz korekta trybu życia, przede wszystkim regularny, umiarkowany wysiłek fizyczny (np. szybki marsz), co najmniej 3 razy w tygodniu po 30 minut.
Morwa biała jest drzewem pochodzącym z Dalekiego Wschodu, które zostało sprowadzone do Europy w XI w. razem z gąsienicami jedwabników. Ze względu na substancje aktywne zawarte w liściach morwy wzrasta zainteresowanie ich zastosowaniem w medycynie i ziołolecznictwie.
Kobieca talia
Liście morwy białej są źródłem biologicznie aktywnych związków polifenolowych (bioflawonoidów), które wykazują działanie przeciwcukrzycowe i przeciwutleniające. Z punktu widzenia przydatności preparatów z liści morwy w leczeniu chorób metabolicznych, m.in. otyłości, cukrzycy i miażdżycy główną uwagę zwraca składnik aktywny DNJ, który hamuje przyswajanie cukrów w jelitach i w wyniku tego daje efekt obniżający poziom glukozy we krwi. Szczególnie obiecujące są wyniki wstępnych badań klinicznych prowadzonych w Korei Południowej na osobach otyłych w celu zapobiegania rozwojowi objawów otyłości oraz tzw. stanu przedcukrzycowego.
Wyciąg z liści morwy hamuje aktywność enzymów odpowiedzialnych za rozkład cukrów złożonych (sacharozy i skrobi itp.) i ogranicza ich przemianę w glukozę. W wyniku tego procesu duża część węglowodanów pozostaje niestrawiona, co wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi. Ogranicza to również odkładanie tkanki tłuszczowej i wspomaga odchudzanie. Dzięki hamowaniu trawienia cukrów złożonych występujących głównie w produktach zbożowych, ziemniakach i słodyczach można uzyskać efekt ograniczenia przyswojonych kalorii z każdego posiłku.
Najlepszy efekt uzyskuje się stosując wyciągi z morwy z każdym posiłkiem zawierającym znaczne ilości cukrów złożonych (skrobi) i dwucukrów (sacharozy). Zalecane są preparaty zawierające ekstrakty standaryzowane na zawartość DNJ, który wykazuje główne działanie aktywne. Chrom dodatkowo wspiera metabolizm węglowodanów oraz wpływa na zmniejszenie apetytu na słodycze.