Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOMOWY WYRÓB WĘDLIN Wędzenie Konserwy Kiełbasy

26-06-2015, 10:48
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 24 zł     
Użytkownik KSIAZKAnet
numer aukcji: 5396534390
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 35   

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Waga (z opakowaniem): 0.40 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

DOMOWE WYROBY MIĘSNE


Wykorzystanie i utrwalanie mięsa i wyrobów mięsnych
w
wiejskich gospodarstwach  domowych


Tadeusz Kłossowski 



Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego

 Format: 14,5 x 20,5 cm  , Stron: 124 ,  Rok wyd. 1973

Oprawa : miękka

  Stan: dobry ,  strony czyste  ,kompletna , przytarcia okładki - patrz zdjęcia



W treści podano tradycyjne metody przygotowania wędlin i innych przetworów domowym sposobem.
Opisano zagadnienia od od uboju i sprawiania zwierząt , sposoby utrwalania (solenie, wędzenie na zimno i gorąco, przechowywanie w spiżarniach, peklowanie)  - po bogate 125 przepisów wyrobów (konserw w słojach, wędlin, kiszek, kiełbas, szynek, wędzonek, salcesonów , rolad, słoniny sadła , łoju , metki, salami, pasztetów, salcesonów, galaret, ozorów, wyrobów z drobiu, mięsa króliczego, kaczki, kuropatwy,  i znakomitych przekąsek)

 W treści 76 pomocniczych ilustracji


  Fotografie poniżej są częścią opisu,kliknij zdjęcie aby powiększyć

Zdjęcia przedmiotu
kliknij, aby powiększyć

 

 

 

 

 

 

 

DODAJ MNIE DO ULUBIONYCH SPRZEDAJĄCYCH!