Domowy wyrób nabiału Kathy Farrell-Kingsley - Wydawnictwo RM
Opis: Oprawa: Miękka Ilość stron: 216 Wydanie: 1 Rok wydania: 2010 ISBN:[zasłonięte]978-8343-866-9 Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo. Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej – przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.
zapraszamy do naszych sklepów allegro książki - e-avalon zabawki - e-avalon-zabawki
| sprzedawca:PPHU Włodzimierz Konarski Księgarnia AVALON ul. Kościuszki 2 23-200 Kraśnik tel.: (081)[zasłonięte]825 30
email: [zasłonięte]@e-avalon.pl NIP - 715[zasłonięte]000-02 REGON - 430[zasłonięte]650 Nr konta: 41 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]3951110 [zasłonięte] 230504 |