Domowy wyrób kiełbas autor: Susan Mahnke Peery, Charles G. Reavis wydawca: RM rok wydania: 2008 numer wydania: 1 ilość stron: 258 isbn: 978[zasłonięte][zasłonięte]24367 format: 165x235 mm oprawa: miękka cena katalogowa: 39,90 zł nasza cena: 35,90 zł
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie. Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim!
Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji. Spis treści:
Wstęp Część pierwsza: Metody pracy Opowieść o kiełbasie Wyposażenie i składniki Przygotowanie i gotowanie kiełbas: podstawowe metody pracy Część druga: Kiełbasy Kiełbasy wieprzowe Kiełbasy z wołowiny, baraniny i cielęciny Kiełbasy z mięsa mieszanego Kiełbasa z dziczyzny Krakinform spzoo spis Kiełbasy drobiowe Kiełbasy z ryb i owoców morza Kiełbasy wegetariańskie Część trzecia: Potrawy z kiełbasy Kiełbasy na pierwsze i drugie śniadanie Przystawki z kiełbas Kiełbasy na obiad i kolację |