Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Domowy Sokownik Nierdzewny 8L Biowin Indukcja

18-05-2015, 13:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 115 zł     
Użytkownik rolno-ogrodniczy
numer aukcji: 5324883499
Miejscowość Bojanowo
Wyświetleń: 21   
Koniec: 18-05-2015 12:20:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 4.00 [kg]
Indukcja: tak
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ARKA szablon

 

Nie można wyświetlić grafiki
Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki
Nie mozna wyswietlic grafiki

DANE FIRMY


 

Tel: 65 [zasłonięte] 05

 Fax: 65 [zasłonięte] 09

 

 

 

(Pracujemy w godzinach od  8.00 do 17.00)

WYSYŁKA


Wszystkie towary wysyłamy firmą kurierską FEDEX. Zamówienia złożone do godz. 10.00 wysyłamy w tym samym dniu.

KONTO


BZ WBK: 13 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2450001 [zasłonięte] 108468

 

DOJAZD


Firma zlokalizowana jest w Bojanowie w powiecie rawickim. Bojanowo położone jest przy drodze nr 5 pomiędzy Lesznem a Rawiczem.

(KLIKNIJ NA MAPĘ, ABY PRZEJŚĆ DO GOOGLE MAPS)

Nie mozna wyswietlic grafiki

 

SOKOWNIK

NIERDZEWNY

BIOWIN 8L

 


 

Sokowniki wykonane są ze stali nierdzewnej o bardzo dużej wytrzymałości (odporna na naprężenia i temperaturę). Przeznaczone są do wszystkich typów kuchenek. Możliwe jest też mycie ich w zmywarkach. Zestaw składa się z trzech nakładanych na siebie naczyń:
-nr 1, w którym umieszcza się owoce (naczynie pierwsze od góry),
-nr 2 wyposażonego w kranik spustowy spływa sok (środkowe)
- nr 3 napełnia się wodą (na spodzie)

 

Użytkowanie

 

Naczynie nr 3 napełnia się wodą do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi. Następnie nakłada się nań naczynia nr 2 i 1. Do naczynia nr 1 wkłada się wcześniej przygotowane, umyte owoce. Owoce miękkie np. jagody, truskawki, maliny, porzeczki wsypuje się w całości – nierozdrobnione. Owoce twarde (jabłka, gruszki) powinny być pokrojone na kawałki o wymiarach mniejszych niż 3 cm. Owoce zasypuje się cukrem w ilości od 100 do 500 gramów. Zestaw zakrywa pokrywką i zamka się kranik spustowy naczynia nr 2. Tak przygotowany zestaw ustawia się na źródle ciepła (kuchnia gazowa, elektryczna itp.) i doprowadza powoli do wrzenia. Pod wpływem wytwarzającej się pary wodnej i podwyższonej temperatury z owoców zaczyna wydzielać się sok i gromadzić w naczyniu nr 2.

 

Czas wymagany do uzyskania soku, liczony od momentu zagotowania się wody (pojawienia się pary w górnym naczyniu) wynosi:
- dla owoców miękkich (truskawki, maliny) 20 - 30 minut;
- dla owoców półtwardych (czarna porzeczka, borówka) 30 - 40 minut;
- dla owoców twardych (jabłka, gruszki) - 45 - 60 minut;
Po około 15 minutach od chwili zagotowania się wody otwiera się kranik spustowy a gromadzący się sok można zlewać wężykiem bezpośrednio do butelek lub słoików. Zaraz po ich napełnieniu należy je zakapslować lub zamknąć nakrętkami typu twist-off. Wypełnione sokiem butelki (słoiki) zakryte kapslami lub nakrętkami, wstawia się do garnka z wodą i pasteryzuje w ciągu 30 minut (licząc od momentu zagotowania się wody). By uzyskać sok o wysokiej jakości i długiej trwałości, ważne jest by wszystkie czynności podczas jego przygotowywania wykonywane były z zachowaniem absolutnej czystości. Do mycia elementów sokownika należy używać dostępnych środków do mycia naczyń, unikając jednak ostrych szczoteczek, gąbek lub proszków mogących rysować naczynia. Równie dokładnie powinny być umyte słoiki, butelki, kapsle oraz nakrętki. Dobrze jest umyć je na kilka godzin wcześniej i pozostawić do góry dnem do wysuszenia.

 

UWAGA: Nie szorować powierzchni sokownika ostrymi zmywakami.

 

 

 

 

 

Szerokość: 36cm

Głębokość: 30cm

Wysokość: 38cm