Leśniczówka „Pod Francuzami”
DOMOWY OCET JAGODOWY
SKŁAD: woda, jagody leśne (borówka czernica)
PRODUKTY: do wytwarzania domowego octu używam wody z pokładów głębinowych (woda nie zawiera chloru i innych składników uzdatniających);
jagody leśne (borówka czernica) zostały zebrane przeze mnie własnoręcznie z terenów położonych z dala od dróg publicznych
SPOSÓB WYKONANIA: ręczny; naturalny sposób powstania octu w wyniku działania bakterii octowych
OPIS: ocet wykonany z owoców jagody leśnej (borówki czernicy); posiada głęboką fioletową barwę barwę, zapach i smak jagód;
aby przyspieszyć proces fermentacji i wzmocnić pracę bakterii octowych dodaję cukier, który zostaje całkowicie rozłożony przez bakterie octowe – ocet w końcowym etapie nie posiada już w sobie cukru;
w zależności od odmiany jabłek oraz ilości cukru, ocet posiada różną moc
DODATKI: ocet nie zawiera żadnych dodatków konserwujących, aromatyzujących, smakowych
ZASTOSOWANIE: spożywcze (do sałatek, napoi, sosów, do marynowania owoców, grzybów i warzyw), lecznicze
OPAKOWANIE: nowe (butelka, nakrętka, kapturek ochronny)
POJEMNOŚĆ: 500ml (0,5 litra)
WAGA: 835g (razem z butelką)
MIEJSCE POWSTANIA: Leśniczówka „Pod Francuzami”
GRATIS
Przy zamówieniu na kwotę 40 zł dodaję jeden ocet jabłkowy gratis.
Przy zamówieniu na kwotę 80 zł dodaję dwa octy jabłkowe gratis.
|