Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Domowe wyroby Wędzarnia ogrodowa

14-05-2014, 8:48
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 335 zł     
Użytkownik domowepiwko_pl
numer aukcji: 4239712057
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 1   
Koniec: 28-05-2014 08:37:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Transport

Nasze paczki realizujemy za pośrednictwem:


Paczka zwykła

Paczka pobraniowa

Kontakt

Sklep czynny:
od poniedziałku do piątku
W godzinach:
od 9:00 do 15:00

Mail: [zasłonięte]@domowepiwko.pl
Tel.: 609 [zasłonięte] 875
(preferowany kontakt mailowy)


Czas realizacji

Paczki realizujemy w przeciągu 48 godzin od momentu zapłaty w dni robocze.

Zwroty i reklamacje

  • Klientom przysługuje prawo do zwrotu w przeciągu 10 dni od momentu dostarczenia paczki
  • Każda reklamacje powinna być zgłoszona mailowo. Staramy się aby były on rozpatrywane i realizowane priorytetowo. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie O mnie
  • Na podstawowe pytania odpowiedzi znajdują się tutaj.
  • Wszystkie nasze produkty są nowe i pełnowartościowe



  • Domowe wyroby Wędzarnia ogrodowa
    Wędzarnia przeznaczona do użytku w ogrodzie, na tarasie. Umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach (3 szt.) oraz prętach (2 szt) umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób wędzone produkty przed spaleniem.
    Podwójne ścianki boczne, przez które przepływa część gorącego powietrza, zapewniają stały rozkład temperatury, równomierne uwędzenie produktów oraz optymalne wykorzystanie energii.
    Kontrolę temperatury w komorze wędzarniczej ułatwia termometr a umieszczone w drzwiach okienko pozwala na obserwację wędzonych produktów bez konieczności otwierania wędzarni.

    Szerokość produktu: 39cm
    Głębokość produktu: 28cm
    Wysokość produktu: 80cm

    Wędzenie:

    1. Otworzyć wędzarnię poprzez wysunięcie drzwi do góry.

    2. Umieścić w komorze wędzenia wcześniej przygotowane produkty. Większe i dłuższe (np. węgorze) zaleca się
    zawiesić na prętach w górnej części komory lub przy użyciu haków wędzarniczych tak, aby się ze sobą nie stykały.
    Zapobiegnie to nierównomiernemu uwędzeniu produktów. Mniejsze zaleca się ułożyć na ruszcie tak, aby w jak
    najmniejszym stopniu miały kontakt ze ściankami. Dzięki temu potrawa nie będzie przylegała do ścian i uwędzoną
    będzie łatwiej wyciągnąć z wędzarni.

    3. Wysunąć z komory paleniskowej korytko, rozpalić w nim węgiel lub brykiet drzewny i po rozżarzeniu
    umieścić z powrotem w komorze.

    4. Na dole komory, nad paleniskiem umieścić tacę z równomiernie rozłożonymi zrębkami wędzarniczymi a nad
    nią tacę tłuszczową.
    Aby uzyskać smaczny i zdrowy produkt, dym wędzarniczy musi spełniać określone kryteria.
    O powstaniu specyficznego jego składu decydują ostatecznie użyte gatunki drewna i temperatura spalania.
    Dlatego najlepiej kupować sprawdzone i odpowiednio oczyszczone zrębki wędzarnicze. Przy stosowaniu
    niewłaściwego gatunku drewna w uwędzonych produktach może pojawić się nawet smak smoły. Obecnie
    najpopularniejsze są zrębki pochodzące z naturalnego drewna: buku, olch, czereśni czy jabłoni. W skutek
    połączenia dymu, mięsa i przypraw powstaje odpowiedni aromat wędzenia. Zrębki przed wędzeniem zaleca
    się zwilżyć wodą, aby ich spalanie i jednoczesne wytwarzanie dymu trwało dłużej.
    W momencie kiedy potrawy przybiorą pożądaną barwę złotożółtą / złotobrązową zaprzestajemy dokładania
    zrębków do procesu wędzenia.

    5. Zamknąć wędzarnię. Proces wędzenia zostaje rozpoczęty.
    Uwaga: Podczas całego procesu wędzenia należy kontrolować temperaturę w wędzarni – co ułatwi zamontowany
    termometr.

    .