Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOMOWE WYROBY MIĘSNE Wędzenie Konserwy Kiełbasy

19-03-2012, 2:32
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 19.50 zł      Aktualna cena: 19.50 zł     
Użytkownik KSIAZKAnet
numer aukcji: 2048287224
Miejscowość Katowice
Licytowało: 1    Wyświetleń: 16   
Koniec: 27-03-2012 19:40:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

DOMOWE WYROBY MIĘSNE

Wykorzystanie i utrwalanie mięsa i wyrobów mięsnych
w
gospodarstwie domowym

Tadeusz Kłossowski



Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego

Format: 14,5 x 20,5 cm , Stron: 122 , Rok wyd. 1973

Oprawa : miękka

Stan: dobry, strony czyste i kompletne


W treści 78 pomocniczych ilustracji i fotografii

W treści opisano tradycyjne metody przygotowania wędlin i innych przetworów domowym sposobem.

Przedstawiono zagadnienia od od uboju i sprawiania zwierząt , sposoby utrwalania (solenie, wędzenie na zimno i gorąco, przechowywanie w spiżarniach, peklowanie) - po bogate przepisy wyrobów (konserw w słojach, wędlin, kiszek, kiełbas, szynek, wędzonek, salcesonów , rolad, słoniny sadła , łoju , metki, salami, pasztetów, salcesonów, galaret, ozorów, wyrobów z drobiu, mięsa króliczego, kaczki, kuropatwy, i znakomitych przekąsek)



DODAJ MNIE DO ULUBIONYCH SPRZEDAJĄCYCH!

Opis,przykłady spis treści poniżej

kliknij aby powiększyćGaleria zdjęć