Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Domowe wyroby Drożdże gorzelnicze Turbo 72h, 120g

12-05-2014, 18:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł     
Użytkownik domowepiwko_pl
numer aukcji: 4194925861
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 4   
Koniec: 12-05-2014 18:30:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Transport

Nasze paczki realizujemy za pośrednictwem:


Paczka zwykła

Paczka pobraniowa

Kontakt

Sklep czynny:
od poniedziałku do piątku
W godzinach:
od 9:00 do 15:00

Mail: [zasłonięte]@domowepiwko.pl
Tel.: 609 [zasłonięte] 875
(preferowany kontakt mailowy)


Czas realizacji

Paczki realizujemy w przeciągu 48 godzin od momentu zapłaty w dni robocze.

Zwroty i reklamacje

  • Klientom przysługuje prawo do zwrotu w przeciągu 10 dni od momentu dostarczenia paczki
  • Każda reklamacje powinna być zgłoszona mailowo. Staramy się aby były on rozpatrywane i realizowane priorytetowo. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie O mnie
  • Na podstawowe pytania odpowiedzi znajdują się tutaj.
  • Wszystkie nasze produkty są nowe i pełnowartościowe



  • Domowe wyroby Drożdże gorzelnicze Turbo 72h, 120g
    15% czystego alkoholu w 3 dni!

    Instrukcja na 25 litrów:
    - W plastikowym pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 6-6,5 kg cukru* w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody (objętość roztworu zwiększy się do 9,6 – 9,9 litra).
    - Uzupełnić zimną wodą do 25 l.
    - Po wystudzeniu roztworu do temp. 30-35oC dodać drożdże Turbo i bardzo starannie wymieszać.
    - Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość poddać fermentacji w temperaturze 22-29oC w ciągu 3 dni.
    Przy nastawie 6,5 kg cukru otrzymuje się 15% czystego alkoholu.

    Uwaga:
    Fermentacja przebiega burzliwie.

    Skład:
    drożdże gorzelnicze, pożywka mineralna, witamina B1.

    Drożdże Turbo mogą być używane do fermentacji nie tylko sacharozy ale i zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków oraz melasy.

    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
    .