Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Domowe wyroby Drożdże gorzelnicze Turbo 48 h

12-05-2014, 18:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł     
Użytkownik domowepiwko_pl
numer aukcji: 4194926461
Miejscowość ŁÓDŹ
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 6   
Koniec: 12-05-2014 18:30:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Transport

Nasze paczki realizujemy za pośrednictwem:


Paczka zwykła

Paczka pobraniowa

Kontakt

Sklep czynny:
od poniedziałku do piątku
W godzinach:
od 9:00 do 15:00

Mail: [zasłonięte]@domowepiwko.pl
Tel.: 609 [zasłonięte] 875
(preferowany kontakt mailowy)


Czas realizacji

Paczki realizujemy w przeciągu 48 godzin od momentu zapłaty w dni robocze.

Zwroty i reklamacje

  • Klientom przysługuje prawo do zwrotu w przeciągu 10 dni od momentu dostarczenia paczki
  • Każda reklamacje powinna być zgłoszona mailowo. Staramy się aby były on rozpatrywane i realizowane priorytetowo. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie O mnie
  • Na podstawowe pytania odpowiedzi znajdują się tutaj.
  • Wszystkie nasze produkty są nowe i pełnowartościowe



  • Domowe wyroby Drożdże gorzelnicze Turbo 48 h
    Drożdże gorzelnicze do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą byc używane nie tylko do nastawów cukrowych ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet 19 - 20% alkoholu w ciągu 4- 7 dni

    Instrukcja na 25 litrów:
    (1) W naczyniu rozpuścić 6-8kg cukru w 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszać.
    (2) Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
    (3) Dodać drożdże Turbo, dokładnie wymieszać w ciągu 1 min.
    (4) Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.

    W temp. 30oC, przy nastawie z 6kg cukru otrzymuje się 14% alkoholu po 2 dniach; z 7kg - 16% po 2-3 dniach; z 8kg - 18% po 4-5 dniach fermentacji.
    Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni.

    Opakowanie zawiera: aktywne drożdże , pożywkę dla drożdży (witaminy, makro- i mikroelementy).
    .