Leśniczówka „Pod Francuzami”
DOMOWE KOSZTELE KANDYZOWANE Z POMARAŃCZĄ 100 g
SKŁAD: jabłka ze skórką (odmiana Kosztela), pomarańcza, cukier
SPOSÓB WYKONANIA: ręczny; powolny proces kandyzowania jabłek w syropie pomarańczowym;
OPIS: kosztele kandyzowane zostały przygotowane z pełnych owoców dzięki czemu dostarczają zarówno substancje odżywcze zawarte w skórce jak i w gniazdach jabłek;
KOLOR : jabłka podczas procesu przygotowania nie były wystawiane na bezpośrednie działanie promieni słonecznych – jabłka zachowały ładny jasny kolor owoców
DODATKI: kosztele kandyzowane nie zawierają żadnych dodatków aromatyzujących, smakowych, koloryzujących i konserwujących (z wyjątkiem cukru);
UWAGA: w związku z tym po wyjęciu z opakowania powinny być do czasu spożycia przechowywane w chłodnym i ciemnym miejscu bez dopływu powietrza (np. w szczelnym słoju);
działanie światła, temperatury i wilgoci może spowodować szybkie zmiany w kolorze, smaku, zapachu owoców
ZASTOSOWANIE: spożywcze jako alternatywa dla sztucznych słodyczy i przekąsek w pracy, szkole, na spacerze, w podróży, podczas wypraw terenowych (rowerowych, górskich)
OPAKOWANIE: papier i folia spożywcza
WAGA: 100g (pojedyncza porcja na wagę)
MIEJSCE POWSTANIA PRODUKTU: Leśniczówka „Pod Francuzami”
DATA PRZYGOTOWANIA: wrzesień – październik 2014r.
GRATIS
Przy łącznym zamówieniu na kwotę 100,00 zł – przesyłka gratis.
|