Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOMOWE KONSERWOWANIE ŻYWNOŚCI kuchnia przetwory

19-01-2012, 22:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 28 zł      Aktualna cena: 28 zł     
Użytkownik codexinvestment
numer aukcji: 2039572823
Miejscowość Legionowo
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 42   
Koniec: 15-01-2012 16:49:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

witam na mojej aukcji gdzie znajdziesz zawsze najtańsze książki :)

tym razem mam do zaoferowania książkę

DOMOWE KONSERWOWANIE ŻYWNOŚCI 


Autor/tłumacz:  Janet Chadwick, tłum.: Marcin Kowalczyk
Seria:  Domowe
Rok wydania:  2010
Wydawnictwo:  RM
ISBN[zasłonięte]978-8343-830-0, stron: 224, format B5, oprawa miękka

źródło opisu - strona wydawcy

Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzywCiesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok


Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie.

Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura.

Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy.

Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek.


Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.

Spis treści:

  Dylematy zajętego człowieka
Dobór odpowiedniego sprzętu
Wskazówki, porady i inne złote myśli
Podstawowe techniki konserwowania żywności
Konserwowanie warzyw
bakłażany, brokuły, buraki, cebula, czosnek i szalotki, dynia, fasola szparagowa, groch, grzyby, kabaczki, kapusta, kukurydza, marchewka, mieszanki warzyw do zup i purée, ogórki, papryka, pomidory, sałata, szparagi, zieleniny, ziemniaki
Przetwory z owoców
ananasy, czarna borówka, gruszki, jabłka, maliny, morele, nektarynki i brzoskwinie, rabarbar, śliwki, truskawki, winogrona, wiśnie i czereśnie, żurawina
Przechowywanie ziół
anyż, bazylia, estragon, fenkuł włoski, koper ogrodowy, majeranek, mięta, oregano, pietruszka, rozmaryn, szczypiorek, szałwia, trybula, tymianek
Marynaty, zalewy, kapusta kwaszona i sosy
Dżemy, galaretki, konfitury i marmolady
Typowe problemy
Przepisy na szybkie dania w porze zbiorów
Indeks przepisów na marynaty, zalewy, kapustę kiszoną oraz sosy
Indeks przepisów na dżemy, galaretki, konfitury i marmolady


28,00 zł

najtaniej najtaniej najtaniej

zobacz moje komentarze

REGULAMIN AUKCJI:
  • koszty wysyłki podane są zawsze w aukcji , małe książki wysyłam w kopercie bąbelkowej , duże w folii bąbelkowej - dobrze zabezpieczone  
  • w przypadku zakupu więcej niż jednego przedmiotu, proszę ZAPYTAĆ O CENĘ PRZESYŁKI. 
  • ( jeśli nie jest podana na aukcji ) 
  • zakupiony towar wysyłamy zawsze od poniedziałku do piątku, 1-3 dni po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie.
  • zmiana adresu wysyłki może nastąpić tylko i wyłącznie po wysłaniu maila jako "FORMULARZ OPCJI DOSTAWY " 
  • przy wpłacie na konto należy w tytule przelewu ZAWSZE podać NICK z Allegro 
  • na wpłatę czekam maksymalnie 7 dni
  • kupującego proszę o wystawienie komentarza po otrzymaniu przesyłki - jest to dla mnie sygnał, że paczka doszła
  • proszę o przemyślane składanie ofert, bo ich nie odwołuję
  • NIE PRZYJMUJĘ ZWROTÓW
  • wysyłka "ZA POBRANIEM " tylko dla kupujących z minimum 10 POZYTYWÓW


 

Polecamy również:
MakroPanel.pl