Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOMI JONIZATOR WODY PTV-KL1,5L z elektrodą srebrną

19-12-2014, 11:00
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 999 zł     
Użytkownik mariannarutkowsk
numer aukcji: 4815204231
Miejscowość Łowicz
Wyświetleń: 44   
Koniec: 19-12-2014 10:14:36

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NIE ŚPIESZ SIĘ.POŚWIĘĆ CHWILĘ -PRZECZYTAJ WSZYSTKO DO KOŃCA-WYCIĄGNIJ WNIOSKI

 

Jonizator wody PTV-KL 1,5 litrowy urządzenie niemające analogu w Europie. Tym urządzeniem lekko i szybko wyprodukujecie wodę zjonizowaną alkaliczną i kwasową. Urządzenie ma dodatkową funkcję – wytwarza wodę srebrną. Jonizatorem operuje się za pomocą 4 przycisków kontroli timera. Wystarczy wybrać potrzebny czas elektrolizy i wcisnąć przycisk START. Po upływie wybranego czasu urządzenie daje sygnał dźwiękowy i wyłącza się automatycznie. Jednorazowo jonizatorem PTV-KL można wyprodukować 0,8 l zjonizowanej wody alkalicznej i 0,7 l zjonizowanej wody kwasowej. Chcąc wytworzyć 1,5 l wody srebrnej wystarczy kilka sekund. Jonizator wody PTV-KL urządzenie niemające analogu w Europie. Tym urządzeniem lekko i szybko wyprodukujecie wodę zjonizowaną alkaliczną i kwasową.

Urządzenie, zanim trafi do sieci sprzedaży, przechodzi kilkustopniowy system kontroli jakości. Certyfikowany specjalista, w procesie produkcji, kilkakrotnie sprawdza niezawodność urządzenia, co do minimum zmniejsza możliwość, że klient otrzyma jonizator, który będzie miał jakieś, nawet minimalne wady.

Domowy jonizator wody PTV-KL to kompaktowe, bezpieczne, efektywne, niezawodne urządzenie. Wystarczy nalać wody i ustawić czas. Już po kilku minutach otrzymacie Państwo najzdrowszą wodę ze zwykłej kranówki w swym domu. Wartości pH i ORP uzyskano badając wodę na wydziale Chemii Uniwersytetu Warszawskiego, w Laboratorium Pomiarowym ICP-MS.

Pojemność 1,5 l

Gwarancja 24 miesiące.

instrukcija_pl sertifikatai_pl

Odpowiednia woda pitna = zdrowie

Woda jest na tyle zwykłą substancją w naszym życiu, że używając jej nawet się nie zamyślamy na ile jest ważna i jak wiele funkcji pełni, także i w naszym organizmie. Niejakościowa, zanieczyszczona woda jest główną przyczyną chorób na świecie, albo uczestniczy w ich rozprzestrzenieniu. Picie brudnej wody może powodować wiele schorzeń; w wodzie mogą żyć najprzeróżniejsze mikroorganizmy powodujące ciężkie, czasem śmiertelne schorzenia; rozpuszczone w wodzie szkodliwe substancje popadając do organizmu mogą mocno zakłócać jego działanie; nie mówiąc o tym, że spora ilość pasożytów rozwija się właśnie w wodzie; komary przenoszące malarię i inne choroby rozwijają się w wodzie itd. Zwykła nawet ta najczystsza woda jest utleniaczem, więc powoduje w organizmie to samo co i wolne rodniki.1

Nie mało ważną rzeczą jest spożycie odpowiedniej ilości wody, na co dzień. Woda w naszym organizmie, w mniejszym lub większym stopniu, uczestniczy we wszystkich procesach. Dziwnie by było gdyby było inaczej. Ciało ludzkie to przecież w ponad 2/3 woda.

• Bez wody organizm nie potrafi przyswajać pokarmu

• Woda sama w sobie jest źródłem energii dla organizmu.

• Woda jest główną substancją komórek, a także i płynu międzykomórkowego (nawet „suche” koście to w ponad 20% woda).

• Woda przenosi nie tylko substancje odżywcze dla komórek, ale także i zabiera odpady ich działalności. Jako, że krew to w ponad 90 proc. woda, więc i tlen w organizmie roznosi woda.

• Woda wydala z organizmu substancje szkodliwe.

• Woda to ponad 75 proc. naszego mózgu, niedostateczna ilość wody wpływa na możliwość koncentrować się i wypełniać dowolną pracę, jak fizyczną tak i związaną z myśleniem.

Jeżeli ilość wody w organizmie zmniejsza się zaledwie o 5 proc. uniknąć chorób staje się o wiele trudniej. Niedostatek wody w organizmie może przejawiać się przez zmęczenie, bez przyczyny na to, trudności w skupieniu się, nieuwagę, niecierpliwość, depresję. Zwiększająca się dehydratacja pogłębia depresję, pojawiają się bóle w miejscach, gdzie najbardziej brakuje wody i skupiają się substancje szkodliwe, najczęściej kwasowe. Sygnałami pokazującymi, że brakuje wody są także zgaga, problemy z trawieniem, bóle głowy, artretyzm, dna moczanowa, reumatyzm i inne schorzenia zazwyczaj występujące u osób starszych.

Woda jest bogactwem naturalnym, bez którego po prostu byśmy nie egzystowali. Nie tylko zwalcza pragnienie, ale i pomaga w utrzymaniu zdrowia i piękna ciała.

Woda – to energia dla naszego ciała. Zmniejsza zmęczenie, stres, niepokój, wpływa pozytywnie na myślenie, zwalnia proces starzenia się.

Woda – podstawa zdrowia. Pomaga w walce z infekcjami, oczyszcza organizm od toksyn i innych substancji szkodliwych, utrzymuje balans hormonalny, pomaga w walce z nadwagą. To właśnie woda najbardziej wpływa na to, że skóra utrzymuje elastyczność, włosy połysk, paznokcie stają się mocne i lśniące.

Woda to najlepszy i najbardziej naturalny sposób ochrony przed chorobami, walki z nadwagą i innymi chorobami cywilizacyjnymi.

« »

Historia

Historia wody zjonizowanej sięga połowy wieku XX. Każde państwo znaczące wynalazki skrywało, trudno jest więc dokładnie określić, komu przypadają laury tego wynalazku.

Według jednej z wersji powstała w Taszkencie, jako emulsja do prac związanych z wierceniem podczas poszukiwania ropy i gazu. Dopiero później robotnicy zauważyli anomalne właściwości wody zjonizowanej.

Inna wersja twierdzi, że woda zjonizowana powstała w Japonii. W jej potwierdzenie mówi i fakt, że w Japonii istnieje długa tradycja używania wody alkalicznej. Już kilka dziesięcioleci jonizatory wody są używane w placówkach medycznych do leczenia najprzeróżniejszych chorób. Urządzenie te w Japonii i Korei południowej mają certyfikaty urządzeń medycznych.

O procesie

Wodę zjonizowaną wytwarza się przy pomocy jonizatorów wody. Woda zjonizowana może być alkaliczną (czasem bywa nazywana katolitem, wodą żywą albo zredukowaną wodą antyoksydacyjną) lub kwasową (nazywana także anolitem, wodą martwą, wodą oksydacyjną), w zależności od tego, w której komorze jonizatora znajdowała się w czasie jonizacji. Woda zjonizowana alkaliczna i woda zjonizowana kwasowa mają całkiem odmienne właściwości i parametry fizyczne. Proces jonizacji wody jest podobny do procesu elektrolizy. Różnicę stanowią użyte materiały, kontrolowany proces, a także cel, w którym woda jest poddawana działaniu prądu. Wodę jonizuje się przepuszczając przez nią stały prąd elektryczny. To proces elektrolizy wody, podczas którego jonizowane są cząstki wody i cząstki substancji w niej rozpuszczonych. Podczas tego procesu, w wodzie rozpuszczone sole mineralne rozpadają się na jony metali alkalicznych (Wapń, Sód, Potas, Magnez…) posiadające dodatni ładunek i kwasowe resztki (Chlor, Siarka, Fosfor…) posiadające ujemny ładunek. Katoda w procesie elektrolizy przyciąga jony z ładunkiem dodatnim, a anoda – jony z ładunkiem ujemnym. Cząstki wody rozpadają się na jony hydroniowe i wodorowe, które są przyciągane do powstałych jonów alkalicznych i resztek kwasowych. Z tego powodu w naczyniu obok katody koncentrują się dodatnie jony metali alkalicznych i jony wodorotlenowe. W sekcji obok anody skupiają się ujemne jony chloru, siarki, fosforu,… oraz jony wodorowe.

2

Właściwości

Tak w oddzielnych sekcjach jonizatora powstaje woda alkaliczna i kwasowa. Zjonizowana woda alkaliczna posiada lekki ładunek elektryczny (ORP) – jest antyoksydantem, ma właściwości alkaliczne, jest bogata w tlen, ma mniejsze napięcie powierzchniowe. Woda alkaliczna jest miękką, bezwonną wodą o smaku wody deszczowej. Jej właściwości:

Naturalny środek pobudzający.

Przeciwutleniacz (antyoksydant) naturalny.

Alkaliczne pH, pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.

Jest lekko wchłaniana, lekko nawadnia komórki, dostaje się do każdego zakamarku ciała, tak samo lekko wymywa zanieczyszczenia, toksyny.

Mniejsze napięcie powierzchniowe – pomocna przy zgęszczeniu krwi i innych problemach z tego wynikających.

Chroni zdrowe komórki, będąc antyoksydantem neutralizuje wolne rodniki, zmniejszając skutki ich działalności.

Przy codziennym użyciu jest pobudzana naturalna siła organizmu, jest wspomagany system odnowy organizmu, zmniejsza się zakwaszenie ciała, polepsza się samopoczucie. Zjonizowana woda kwasowa posiada dodatni ładunek elektryczny i ma właściwości kwasowe. Woda kwasowa ma kwaśny smak, zapach kwasu i chloru. Jej właściwości to:

Naturalny środek bakteriobójczy.

Mocny utleniacz (oksydant).

Ma właściwości antyseptyczne, antyalergiczne, przeciwzapalne.

Niszczy martwe i uszkodzone komórki oraz ciała obce.

Zwalcza różnorodne choroby, które są powodowane bakteriami itp.

Niszczy różnorodnych niszczycieli roślin, grzybki i inne organizmy powodujące choroby.

Niszczy bakterie i mikroorganizmy.

Woda kwasowa jest w większości przeznaczona dla użytku zewnętrznego: do dezynfekcji ran, odnowy naturalnej kwasowości skóry, dezynfekcji pomieszczeń, w ekologicznej gospodarce.

Woda zjonizowana alkaliczna i kwasowa uzyskiwane są w procesie jonizacji i przez pewien czas posiadają całkiem różne właściwości, które różnią się także od parametrów wody wodociągowej. To właściwie i jest przyczyną różnego sposobu użycia zjonizowanej wody kwasowej i alkalicznej.

Ciekawostka

Właściwości zjonizowanej wody alkalicznej i kwasowej są dość dobrze zbadane, tak jak i jej wpływ na organizm ludzki, co potwierdza nie mała ilość artykułów i prac naukowych, także wiele książek.

  • Zanieczyszczone środowisko, ciągłe przemęczenie, brak odpoczynku, stres, choroby… tak właśnie żyjemy. Nie mówiąc nawet o tym, że w diecie praktycznie nie zostało naturalnych, zdrowych produktów…
  • Nieprawidłowa dieta. Jemy produkty nienaturalne, mocno przetworzone, syntetycznie słodzone, albo z chemikaliami „poprawionym” smakiem. Mięso i biały chleb, które stały się potrawą codzienną często także nie są najwyższej jakości.
  • Wyjałowione pola, nienaturalny sposób hodowli, używanie ogromnej ilości nawozów syntetycznych też przyczyniają się do zmniejszania wartości odżywczej pokarmów.

Według uczonych, zawartość substancji mineralnych i witamin w pokarmie, przez ostatnie 100 lat zmniejszyło się nie o kilka, lub kilkadziesiąt procent, ale kilkadziesiąt razy. Po to by otrzymać taką samą ilość minerałów musielibyśmy zjeść kilkadziesiąt razy więcej pokarmu…

Najgorzej w tym kontekście wygląda sytuacja, gdy mówimy o mikroelementach alkalicznych. Organizm w procesie metabolizmu wytwarza substancje kwasowe, ale minerały alkaliczne może jedynie otrzymać z pokarmem. Niedostateczne spożywanie substancji alkalicznych powoduje, że z wiekiem organizm jest wciąż bardziej zakwaszony i nie jest w stanie pełnić funkcji związanych z tymi minerałami.

Nadwaga, nadciśnienie, cukrzyca to zaledwie kilka przykładów z serii, tak zwanych chorób cywilizacyjnych. Każdej z nich towarzyszy nadkwasota organizmu. Warto wspomnieć, że choroby te spotykane są u coraz to u młodszych ludzi.

Paradoksalnie, że nic o tym nie wiemy, chociaż naukowcy na całym świecie przez dziesiąciolecia starają się pokazać ten problem, a także prosty sposób na jego rozwiązanie. Tym sposobem jest używanie zjonizowanej wody alkalicznej.

Wybierając żywność zawsze  trzeba pamiętać:

*substancje zasadowe unieszkodliwiają nieczystości kwasowe i oczyszczają organizm a substancje kwasowe  powodują zakwaszenie i zanieczyszczenie organizmu nieczystościami kwaśnymi.

Jedną z podstawowych zasad gwarancji dobrego zdrowia -kwasowo alkaliczna równowaga organizmu.

Organizm stara się wygenerowane w procesie przemiany materii kwasy zneutralizować i usunąc z moczem,potem

i wydychanym dwutlenkiem węgla.Do tego celu z jedzeniem i piciem musimy uzyskac niezbędna ilośc minerałów alkalicznych najważniejsze z których to potas,sód,wapno i magnez.Niedobór substancji alkalicznych zwieksza kwasowość organizmu i zmniejsza zasadowość krwi.

Utwardzone nieczystości kwasowe to cholesterol,kamienie nerkowe i w woreczku żólciowym ,kamienie moczowe,

siarczyny,fosforany.

Organizm zwłaszcza w wieku ponad 45 lat nie jest w stanie pozbyć się wszystkich nieczystości kwasowych.A to co zostaje nadal gromadzi się w różnych miejscach ciała i organizm kwaśnieje.

W obszarach gdzie gromadzą się nieczystości kwasowe powstają zaburzenia krazenia krwi ,do narządów nie dostarcza się wystarczająco krwi ich funkcje są zakłócone.Dlatego gromadzenie nieczystości kwasowych jest przyczyną przedwczesnego starzenia się i jedną z głównych przyczyn wielu chorób degeneracyjnych.

TAJEMNICA DOBREGO ZDROWIA  I DŁUGOWIECZNOŚCI TKWI W ZDOLNOŚCI ORGANIZMU DO NEUTRALIZACJI I POZBYCIA SIĘ TYCH NIECZYSTOŚCI .

Początek różnych zachorowań

W przypadku niedoboru substancji alkalicznych zwłaszcza wapnia z żywności organizm pożycza je z kości .Tak zaczyna się osteoporoza.

W przypadku nadmiaru soli kwasu moczowego rozwija się zapalenia stawów ,dna moczanowa.

W przypadku braku jonów wapna ,potrzebnych do neutralizacji nagromadzonych około trzustki nieczystości kwasowych zakłóca się produkcja insuliny i może rozwijać się  cukrzyca.

Jedną z przyczyn wysokiego ciśnienia krwi jest to że w kwaśnym środowisku gęstniejąca krew zatyka kapilary.

Pozostałości kwasowe gromadza się także w naczyniach krwionośnych .Mogą one zatykać kapilary  dostarczajace krew do mózgu.Organizm stara się przykleić te cząsteczki do ścianek tętnic a to powoduje ograniczenie przecieku krwi ,hamowanie aktywności serca.W taki sposób zakłóca się krążenie krwi zaczynają się choroby serca ,rozwija się miażdżyca.Wzrost ciśnienia krwi powoduje wypychanie pływajacych nieczystości które moga zatkac naczynia krwionośne dostarczające krew do mózgu i powstaje realne zagrożenie krwotoku śródmózgowego.

Pijąc jonizowana wodę alkaliczną pływające cząsteczki pozostałości kwasowych są naturalnie skraplane i łatwo usuwane poprzez nerki.Często jesteśmy zaniepokojeni bólami występującymi w różnych częściach ciała.

Często powodem tego jest nagromadzenie nieczystości kwasowych które u każdej osoby gromadzą się w różny sposób.Objawy chorób pokazują w których tkankach w których miejscach organizmu sa gromadzone pozostałości.

WODA ALKALICZNA BARDZO DOBRZE I SKUTECZNIE RADZI SOBIE Z TYM WYZWANIEM.

 

Podane fragmenty informacji pochodzą z opracowań naukowych autorstwa dr.doc.Petras Śibilskis

oraz Telesforas Laucevicius  z Litwy.

 

 

Srebro

Lecznicze właściwości srebra są znane z głębokiej przeszłości. W celach leczniczych srebra używano na całym świecie. W starożytnych książkach hinduskich opisuje się sposoby dezynfekcji wody srebrem. We wszystkich cywilizacjach naczynia srebrne były nie tylko wskaźnikiem dostatku, ale i miały praktyczne zastosowanie. Potrawy i napoje przetrzymywane w naczyniach dłużej zostawały świeże, woda przez długi czas zostawała odpowiednia do picia. W czasach dżumy śmiertelność między osobami żyjącymi w dostatku była o wiele mniejsza, bo spożywali potrawy z naczyń srebrnych.

Na początku wieku XIX naukowców zainteresowały te fakty. Najprostsze badania pokazały bakteriobójcze działanie srebra. Badania pokazały, że bakterie błonicy zostawione na płytce srebrnej ginęły w 3 dni, gronkowce przez 2 dni. Niektóre inne metale także wykazały właściwości bakteriobójcze, jednak o wiele słabsze.

Naukowo to się objaśnia tym, że srebro jest lekko absorbowane przez bakterie i blokuje wytwarzanie fermentów – bakteria ginie. Inną bardzo ważną właściwością srebra jest to, że bakterie, które lekko przystosowują się do antybiotyków nie posiadają tej możliwości przy działaniu srebrem.

Srebro to nie tylko metal szlachetny. Jony srebra są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ten mikroelement działa profilaktycznie, wzmacniając system immunologiczny organizmu. Z wiekiem umiejętność organizmu do przyswajania srebra zmniejsza się, pojawia się niedobór srebra, słabnie immunitet ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Woda Srebrna

Woda srebrna jest jednym z bardziej odpowiednich sposobów na dostarczenie srebra do organizmu. Przyczyna jest prosta: srebro, jak i większość innych minerałów jest przyswajana jedynie w formie jonów, i w takiej formie spożywane jest najbardziej efektywne. Podczas elektrolizy wody, używając srebrnej anody wodę można wzbogacić jonami srebra.

Efektywność wody srebrnej zależy od koncentracji jonów srebra. Im większa koncentracja tym efekt jest mocniejszy i bardziej gwałtowny. Woda srebrna małej koncentracji (do 0,1 mg/l) jest przejrzysta, bez smaku, zapachu i koloru. Zwiększając koncentrację kolor wody się zmienia na szarowaty, woda staje się lekko gorzka. Takiej wody używa się do kompresów, nawilżenia, dezynfekcji itp.. Swoje właściwości woda srebrna o wysokiej koncentracji utrzymuje kilka miesięcy (im większa koncentracja tym dłużej). Musi być przechowywana w ciemnym pomieszczeniu albo w nieprzezroczystych naczyniach.

Woda srebrna nie niszczy organizmu, nie drażni błon śluzowych, stymuluje wzrost kości, przyśpiesza gojenie się ran. Patogeny nie przywykają do srebra, czyści ono wodę, działa przeciwzapalnie, nie gryzie oczu, poprawia immunitet itd.

Przed używaniem wody srebrnej w celach leczniczych rekomendowana jest konsultacja z lekarzem.

Badania wody srebrnej wyprodukowanej jonizatorami były wykonane w Litewskim Narodowym laboratorium ochrony zdrowia populacji.

Krótko po Polsku:

Bakterie E. Coli i bakterie E. Faecalis zostały poddane działaniu Wody srebrnej o różnej koncentracji srebra. W każdym wypadku bakterie ginęły. Od koncentracji srebra zależała jedynie szybkość procesu.

Sidabras 1 Sidabras 2

Jednocześnie informuję że mogą Państwo zapoznać się z innymi modelami jonizatorów wody i rodzajem usług które jako dyplomowana specjalistka osobiście wykonuję klikając w DOMI JONIZATOR . Zapraszam do współpracy.

 

Centrum Promocji Zdrowia i Terapii Naturalnej mgr Renata Śmigiera

99-400 Łowicz Klickiego 66

tel 501 [zasłonięte] 060 lub 501 [zasłonięte] 045

Używanie zjonizowanej wody alkalicznej do picia zmieniło życie wielu osób. Zapraszamy do zapoznania się z kilkoma historiami sukcesu.

Gazetka: Woda_i_Zdrowie

 

„Zdrowie to nie wszystko,
lecz bez zdrowia wszystko jest niczym”
(Sokrates
« February 2014 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28