Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOM WĘDZARNIA WĘDZARKA STALOWA TERMOMETR + ZRĘBKI

14-01-2015, 23:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 114.57 zł     
Użytkownik samal-tczew-pl
numer aukcji: 4951735164
Miejscowość Tczew, Rokitki
Wyświetleń: 24   
Koniec: 14-01-2015 22:50:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

telefon - 791 [zasłonięte] 45 66

Pn-Pt 08:00-18:00

 

mail
[zasłonięte]@gmail.com

 

sklep otwarty

08:00 - 16:00

 

 

771[zasłonięte]200400[zasłonięte]60240[zasłonięte]149

 


tytuł przelewu - swój nick z allegro

+

numer aukcji

 

 

 

LUB

 

 

 

Nowe, oryginalnie zapakowane

1 rok gwarancji producenta + 2 lata gwarancji naszego sklepu

WĘDZARNIA DOMOWA

BIOWIN

 330001

GRATIS

- ZRĘBKI DO WĘDZENIA (CZEREŚNIA 450g)

 

NOWE, W ORYGINALNYM OPAKOWANIU
PROSTO OD PRODUCENTA

 



Instrukcja obsługi
Mała wędzarnia z wysokiej jakości stali nierdzewnej idealna do ryb, kurczaka i mięs. Zasilana
naftą na dwa palniki. Wędzarnia wyposażona jest w termometr, który pozwala na regulację
temperatury podczas całego procesu wędzenia, bez konieczności użycia dodatkowego
urządzenia.
Wyposażenie:
1.brytfanna - 1
2.dolny i górny ruszt - 2
3.tacka tłuszczowa - 3
4.metalowa osłona - 4
5.pokrywa z wbudowanym Termometrem (0 -100) - 5
6.dwa palniki - 6
7.metalowe uchwyty - 7
Rozmiar wędzarni :
Szerokość produktu: 42cm
Głębokość produktu: 26cm
Wysokość produktu: 27cm
Proces wędzenia
1. Wcześniej zapeklowaną potrawę położyć na zewnątrz w niskiej temperaturze otoczenia, aby
wyschła. W żadnym wypadku nie należy produktu przeznaczonego do wędzenia zawieszać na
słońcu.
2. Rozłożyć równomiernie zrębki wędzarnicze ( 30 - 50g ) w brytfannie – grubość nie powinna
przekraczać 0,5cm (1).
3. Na zrębkach wędzarniczych umieścić tackę tłuszczową - (3)
4. Umieścić paliwo w palnikach (6), a następnie rozpalić je. Przykryć wędzarnię pokrywą
z termometrem i odczekać ok. 3 min aż się nagrzeje do temp ok 80C
5. Położyć produkt przeznaczony do wędzenia na ruszcie (2) tak aby w jak najmniejszym
stopniu miał on kontakt ze ściankami. Dzięki temu potrawa nie będzie przylegała do ścian
i uwędzoną będzie łatwiej wyciągnąć z wędzarnia.
6. Uwaga: podczas całego procesu wędzenia należy kontrolować temperaturę w wędzarni – co
ułatwi nam wbudowany termometr w pokrywie
7. Po uwędzeniu ochłodzić nieco potrawę, aby podczas wyciągania się nie rozpadła.
8. W zależności od upodobań oraz rodzaju wędzenia należy wystudzone mięso sparzyć
Czym i jak można wędzić?
1. Możemy używać do wędzenia różnego rodzaju drewnianych zrębek (np. buk, olcha, bądź
bardzo aromatycznych zrębek owocowych: wiśnia, czereśnia, jabłoń, śliwa czy grusza) 780104,
780...
2. Rodzaje wędzenia jakie umożliwia wędzarnia stołowa:
- Wędzenie gorące od 50 °C do 90°C
Taki proces wędzenia oferuje krótkie okresy wędzenia w celu ciągłej konsumpcji np. ryby lub
kiełbaski. Szybko wzrasta temperatura dymu. W wyniku takiego wędzenia, przygotowywany
produkt uzyskuje żądaną barwę i specyficzny aromat wędzonki. Podczas wędzenia mięs należy
użyć termometru do mięsa Biowin symbol 100600 w celu uzyskania optymalnej temperatury
mięsa
- Wędzenie dymem ciepłym od 25 °C do 50 °C
Ta możliwość wędzenia pozwala pozostać mięsu lub rybie soczystym. Wskutek enzymów
rozszczepiających białko wzmaga wydobycie typowego aromatu wędzonki a wędzony produkt
pozostaje delikatny.
Czas wędzenia zależy od samej potrawy oraz od zastosowanej temperatury w wędzarni.
Przybliżony czas wędzenia ryb to 30 min
- Wędzenie drobiu i mięsa czerwonego 60 min do 90 min.
Przepis na Szynkę piwną
- 2,5 kg szynki wieprzowej bez kości
- ok 1 l wody
- 70 g miodu
- 0,3 l piwa porter
- 80 g soli
- saletra potasowa 5 g
- mieszanka przypraw BIOWIN19 g (symbol BIOWIN: 310003)
Przygotowanie
Mieszankę ziołową, saletrę potasową, sól, wodę i piwo gotujemy ok 10 min..
Tak przygotowanym roztworem nastrzykujemy szynkę - ok. 30 nakłuć nastrzykiwarką (symbol
BIOWIN : 311101). Pozostałą zalewę podgrzewamy i mieszamy z miodem aż do
rozpuszczenia, następnie schładzamy. Szynkę wkładamy do naczynia, zalewamy solanką
i peklujemy przez 2 tygodnie, obracając mięso co 2 dni. Po wyjęciu i osuszeniu przez
24 godziny, obwiązujemy nićmi ( symbol BIOWIN: 310201) bądź umieszczamy w siatce
wędliniarskiej (symbol BIOWIN: 310103). Wędzimy dymem o temperaturze 30°C-70°C


URZĄDZENIE NOWE, ORYGINALNIE ZAPAKOWANE
INSTRUKCJA OBSŁUGI W JĘZYKU POLSKIM

 

* niniejsze urządzenie odpowiada normom CE sieci radiowo-telewizyjnej, zbudowane jest według najnowszej techniki bezpieczeństwa pracy 

 

Każde urządzenie przed wysyłką zostaje sprawdzone 

  

1 rok gwarancji producenta + 2 lata gwarancji naszego sklepu

DO KAŻDEGO ZAKUPU DOŁĄCZAMY PARAGON JAKO DOWÓD GWARANCJI
LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT



 
 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro