Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOM HERBAT - Herbata Turkusowa OOLONG - ULUNG 50 g

17-01-2012, 4:39
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik woyti74
numer aukcji: 2030456542
Miejscowość gdańsk
Kupiono sztuk: 10    Wyświetleń: 73   
Koniec: 15-01-2012 02:37:22

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon_

email: [zasłonięte]@domherbat.pl


telefon: 693 [zasłonięte] 33 70

Herbata pakowana jest w bezpieczne kartoniki i wysyłana za pośrednictwem Poczty Polskiej lub firmy kurierskiej - więcej informacji na stronie O mnie .

Przy zakupie do 4 herbat po 50 g: list polecony priorytet - 7 zł.

Przesyłka kurierska: 20 zł

Wysyłka herbat za pośrednictwem Poczty Polskiej odbywa się we wtorki i piątki w godzinach porannych.

Akceptujemy nastepujące formy płatności:


Przelew bankowy

konto w mBank:


75 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 638815


Płatności Allegro




OOLONG
Herbata Ulung, Wulung - szmaragdowa - turkusowa


Oolong to herbata półfermentowana – proces produkcji obejmuje krótszy okres fermentacji niż herbat czarnych. Wg chińskiej klasyfikacji herbat oolungi nazywane są herbatami turkusowymi lub szmaragdowymi.


Jest niezwykle aromatyczna. Posiada wyczuwalny chlebowy i kwiatowy posmak.




Zaparzanie Herbaty Oolong
Zazwyczaj parzy się dwie łyżeczki herbaty na 250ml wody. Temperatura wody
powinna wynosić 82-87 °C (nie wrząca), herbatę powinno się zaparzać 3-4
minuty. Oolong wysokiej jakości można zaparzać wiele razy i w odróżnieniu od
wielu innych herbat jej jakość wzrasta wraz z kolejnym parzeniem. Przeważnie
parzony jest od 3 do 5 razy.
Tradycyjnym sposobem zaparzania herbaty znanym w Chinach i na Tajwanie
jest gongfu cha lub kung fu cha(„herbata pracochłonna”).
Metoda ta polega na użyciu niewielkiego naczynia takiego jak gaiwan lub
czajniczka Yinxing (ok.150-200ml pojemności) i dużej ilości herbaty względem
wody; zaparzanie wielokrotne od 20-sekundowego do 1-minutowego, napar
serwowany w niewielkiej wielkości specjalnych filiżankach.
Do degustacji dla kiperów herbacianych należy przygotować 3g porcję listków
(dużo mocniejsza).


Tradycyjny sposób zaparzania herbaty oolong podany jest powyżej. W warunkach domowych polecamy 1-2 łyżeczki na filiżankę (180-200 ml)
Herbatę zalewamy wodą o temp. 85 st C
Czas zaparzania: 3-4 min
Te same listki można parzyć od 3 do 5 razy
Herbata pakowana jest w eleganckie
trójwarstwowe torebki chroniące ją
przed utratą aromatu.

Herbata owocowa i kwitnąca
pakowana jest w torebki celofanowe.

Opakowaniem wysyłkowym
jest kartonik klapowy.