Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOM HERBAT - HERBATA TURECKA CAYI czarna 50 g

17-01-2012, 4:37
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.50 zł     
Użytkownik woyti74
numer aukcji: 2014314328
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 45   
Koniec: 21-01-2012 22:12:44

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon_

email: [zasłonięte]@domherbat.pl


telefon: 693 [zasłonięte] 33 70

Herbata pakowana jest w bezpieczne kartoniki i wysyłana za pośrednictwem Poczty Polskiej lub firmy kurierskiej - więcej informacji na stronie O mnie .

Przy zakupie do 4 herbat po 50 g: list polecony priorytet - 7 zł.

Przesyłka kurierska: 20 zł

Wysyłka herbat za pośrednictwem Poczty Polskiej odbywa się we wtorki i piątki w godzinach porannych.

Akceptujemy nastepujące formy płatności:


Przelew bankowy

konto w mBank:


75 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 638815


Płatności Allegro




TURECKI CAYI
HERBATA TURECKA
Herbata czarna klasyczna


HERBATA TURECKA - uprawiana głównie na wschodnim wybrzeżu Morza Czarnego w rejonie Rize. Herbata turecka jest zbliżona do herbaty gruzińskiej.
Napar z takiej mieszanki jest ciemnobrązowy, lekko aromatyczny i mocny. Liście herbaty są ciemnobrązowe i stosunkowo drobne.

Sposób zaparzania herbaty tureckiej:

Do przygotowania herbaty potrzebne są dwa imbryki (tureckie dwupoziomowe naczynie zwane demli ) jeden mniejszy drugi większy. Do mniejszego imbryka wsypuje się liście herbaty, do drugiego wlewamy wodę. Mniejsze naczynie stawia się na tym większym, który jest podgrzewany. Kiedy woda zaczyna wrzeć, zalewa się liście herbaty w mniejszym naczyniu, uzupełnia ubytek wody w dolnym czajniku i jeszcze raz zagotowuje się wodę. Do szklanki wlewa się do połowy napar z górnego naczynia, następnie szklankę uzupełnia się wodą z naczynia dolnego. Herbatę podaje się najczęściej z dwoma kostkami cukru, tzw. şekerli .




W opisie aukcji opisano turecki sposób zaparzania herbaty.

Herbata pakowana jest w eleganckie
trójwarstwowe torebki chroniące ją
przed utratą aromatu.

Herbata owocowa i kwitnąca
pakowana jest w torebki celofanowe.

Opakowaniem wysyłkowym
jest kartonik klapowy.