Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DOM HERBAT - Herbata Ceylon Dimbula Uduwela 50 g

21-03-2012, 11:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: 4.99 zł     
Użytkownik woyti74
numer aukcji: 2187243105
Miejscowość gdańsk
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 4    Licytowało: 1    Wyświetleń: 14   
Koniec: 04-04-2012 19:57:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon_

email: [zasłonięte]@domherbat.pl


telefon: 693 [zasłonięte] 33 70

Herbata pakowana jest w bezpieczne kartoniki i wysyłana za pośrednictwem Poczty Polskiej lub firmy kurierskiej - więcej informacji na stronie O mnie .

Przy zakupie do 4 herbat po 50 g: list polecony priorytet - 7 zł.

Przesyłka kurierska: 20 zł

Wysyłka herbat za pośrednictwem Poczty Polskiej odbywa się we wtorki i piątki w godzinach porannych.

Akceptujemy nastepujące formy płatności:


Przelew bankowy

konto w mBank:


75 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 638815


Płatności Allegro




CEYLON
DIMBULA UDUWELA

Herbata czarna klasyczna


Herbata CEYLON DIMBULA UDUWELA to herbata o dużych, sprężystych liściach pochodząca z plantacji położonej 1400 m n.p.m, usytuowanej się w centralnym masywie górskim Sri Lanki - obszar ten znajduje się w strefie deszczy monsunowych, które mają duży wpływ na jakość herbat.


Dimbula Uduwela daje jasny, delikatny, czerwonozłoty napar.

Dobrze smakuje z mlekiem, cytryną czy cukrem.

Ma świeży, a zarazem delikatny i orzeźwiający smak o ściągającym działaniu.





Herbaty Cejlońskie pochodzą ze Sri Lanki. Ich uprawa sięga początków XIX wieku, kiedy to plantacje herbaty zastąpiły zniszczone przez pasożyty plantacje kawy. Osobą, której Sri Lanka zawdzięcza rozwój plantacji herbaty, był szkocki plantator, James Taylor, który odkrył, że gleba i klimat Sri Lanki doskonale nadaje się pod plantacje krzewów herbacianych. Kiedy plantacje sie rozrosły, Taylor wynalazł maszynę do zwijania herbaty. Kilkanaście lat później część plantacji została zakupiona przez Anglika, niejakiego Thomasa Liptona, który przyczynił się do spopularyzowania herbat cejlońskich wśród Anglików.

Dziś Sri Lanka jest trzecim największym producentem herbaty na świecie.

Sri Lanka Tea Bord w trosce o najwyższą jakość herbat cejlońskich certfikuje je specjalnym symbolem "Symbol of Quality"




1-2 łyżeczki na filiżankę (180-200 ml)
Herbatę zalewamy świeżo zagotowaną wodą
Czas zaparzania: 3-4 min

Herbata pakowana jest w eleganckie
trójwarstwowe torebki chroniące ją
przed utratą aromatu.

Herbata owocowa i kwitnąca
pakowana jest w torebki celofanowe.

Opakowaniem wysyłkowym
jest kartonik klapowy.