Właściwości i działanie
Preparat zawiera niezbędny dla prawidłowego rozwoju i formowania okrywy włosowej składnik - biotynę, co sprawia, że regularne podawanie go zapobiega wypadaniu i nadmiernej łamliwości włosa, przeciwdziała łupieżowi i zaburzeniom linienia. Zawarte w preparacie drożdże są źródłem naturalnych witamin z grupy B, witamin A i E, prowitaminy D, karnityny i aminokwasów. Ich dodatek wpływa także normalizująco na zaburzenia procesów trawienia. U zwierząt z problemami skórnymi zapewnia szybki powrót do zdrowia i rozwój dobrze wybarwionej oraz błyszczącej sierści.
Wskazania
Preparat wskazany jest dla wszystkich ras psów, w tym zwłaszcza suk po zakończonym okresie karmienia i odchowie szczeniąt. Ponadto wskazaniem do używania preparatu są: przesuszona skóra, nadmierne złuszczanie naskórka, suchość, matowość oraz wzmożona łamliwość włosa, nasilone chorobowo wypadanie sierści, przeciągające się okresy linienia, choroby skóry i okrywy włosowej, okresy ciąży i laktacji. Stosowany u zwierząt zdrowych preparat ułatwia osiągnięcie oraz utrzymanie dobrej kondycji włosa. W przypadkach źle zbilansowanej dawki żywieniowej, a także okresie rekonwalescencji skraca okres utraty "efektu zmatowiałej sierści" zapewniając jej naturalny błyszczący wygląd i szybki powrót do zdrowia.
Dawkowanie
Proszek: 1 miarka (2,5g) na 10 kg ciężaru ciała dziennie
W przypadku bardzo nasilonego wypadania włosa oraz trwałej matowej sierści, zalecane jest podwojenie dawek.
Skład 1 kg
DOLFOS Biotyna
Witamina H (biotyna) |
400 000 mcg |
Wapń z muszli ostryg |
170 g |
Witamina B1 |
6 mg |
Żelazo |
150 mg |
Witamina B2 |
20 mg |
Cynk |
850 mg |
Witamina B6 |
13 mg |
w tym w formie ogranicznej |
255 mg |
Witamina B12 |
20 mcg |
L-Lizyna |
18,3 g |
Kwas nikotynowy |
230 mg |
DL-Metionina+Cystyna |
5,8 g |
Kwas pantotenowy |
17 mg |
L-Treonina |
12,1 g |
Kwas foliowy |
8 mg |
Naturalny przeciwutleniacz |
+ |
Cholina |
2 000 mg |
Suszone drożdże piwne |
ad 1 000 g |
Zawartość opakowania:
1 kg proszek
( na zdjęciu opakowanie tabletek )
Termin ważności 09.2013
|