MANUSKRYPT Sp. z o.o.
02-758 Warszawa,
ul. Burgaska 2/4
NIP: 521[zasłonięte]1816
KRS: 000[zasłonięte]4085
REGON: 142[zasłonięte]3391
Kontakt informacja i odbiór osobisty:
od poniedziałku do piątku
- od
10:00 do
18:00 w soboty
- od
10:00 do
14:00 tel./fax: (22)
[zasłonięte]842 63
e-mail:
[zasłonięte]@manuskrypt.com
Nr konta dla klientów z Polski:
ING BANK ŚLĄSKI S.A.
341[zasłonięte]102510[zasłonięte]09076[zasłonięte]051
Uwaga, przypominamy!
Kupując kilka książek, za przesyłkę płacisz tylko raz!
Przy zakupie książek powyżej 150 PLN wysyłka GRATIS za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ (tylko na terenie RP)
Dobra kuchnia. Dania z ryb
Iwona Czarkowska
Nasza cena: 4,90
Sugerowana cena detaliczna: 5,99
Autor: Iwona Czarkowska
Liczba stron: 48
Okładka: broszura
Format: 135 x 210 mm
Seria : DOBRA KUCHNIA
ISBN:[zasłonięte]978-83521-06-7
Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm.
W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.
MANUSKRYPT Sp. z o.o.