Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Doświadczone sekreta smażenia konfitur i soków

20-11-2014, 17:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 299.50 zł     
Użytkownik Polarstern
numer aukcji: 4774311909
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 22   
Koniec: 20-11-2014 16:22:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest książka autorstwa Florentyny Niewiarowskiej oraz Wandy Małeckiej "Doświadczone sekreta smażenia konfitur i soków

oraz robienia konserw, galaret, marmolad, lodów, Najrozmaitszych Konserw owocowych w Spirytusie i Occie, owoców suszonych w cukrze

i t.p. zebrane przez Florentynę i Wandę".

Książka wydana w drugiej połowie XIX wieku.


Stan książki - zważywszy na jej wiek - bardzo dobry. Oprawa introligatorska, blok zwarty, bez luźnych stron, bez ubytków z wyjątkiem

strony tytułowej, której dolna część jest oddarta (z którego to powodu brak informacji o numerze i roku wydania). Naturalne zażółcenie

papieru, niewielkie mankamenty - delikatnie pozaginane rogi, niewielkie zapiski na stronie tytułowej i za spisem treści (w tekście

nie zauważyłem zapisków ani podkreśleń), na kilku stronach brązowe plamy (bez straty dla czytelności tekstu), lekko podniszczona okładka.

Wysyłka do dwóch dni roboczych, priorytetowym listem wartościowym.