Słynna czarna herbata cejlońska typu "high grown FP" z plantacji Wellandura, uprawiana na wysokości ponad 162 metrów n.p.m. Region Wellandura słynie z herbat mocnych i aromatycznych. Napar mocny, bogaty, o intensywnym aromacie.
Opakowanie to elegancka puszka z limitowanej serii "Opowieść o herbacie". Puszka może być pięknym niezobowiązującym prezentem na dowolną okazję. Przyda się także w każdym domu do prawidłowego (i dekoracyjnego) przechowywania zapasów codziennej herbaty.
Wokół herbaty | Czy na herbacie niskiej jakości po zaparzeniu wytrąca się nalot? Nalot na herbacie może tworzyć się z różnych przyczyn. Badania naukowe dowiodły na przykład, że nalot wytrącający się na powierzchni naparu zaparzonego w twardej wodzie, powstaje w wyniku dużej zawartości polifenoli, a więc może świadczyć o... wysokiej jakości, zdrowej herbacie, lecz gorszej przydatności wody do parzenia herbaty. Jest to zjawisko na tyle złożone i uzależnione od tak wielu czynników, że na jego podstawie nie można oceniać jakości herbaty. Jedno jest natomiast pewne – nalot taki, pomimo tego, że wielu osobom wydaje się nieestetyczny, jest naturalnym zjawiskiem związanym z zaparzaniem herbaty w bardzo twardej wodzie.