Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Diety niskoenergetyczne - Wieczorek-Chełmińska Z.

12-07-2012, 12:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31.30 zł      Najwyzsza cena licytacji: 31.30 zł     
Użytkownik book24
numer aukcji: 2393529779
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 24   
Koniec: 02-07-2012 22:39:47

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Book24
Book24 - księgarnia internetowa serdecznie wita na swoich aukcjach w serwisie alle. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz zakupu.
O nas

Kupując u nas masz pewność co do jakości zakupionego towaru, oraz szybkiej przesyłki.
Do każdej transakcji podchodzimy indywidualnie, staramy się, aby nasz klient był w 100% usatysfakcjonowany.

Każdą paczkę starannie pakujemy w tekturowe pudełko lub kopertę bąbelkową, tak aby w stanie nienaruszonym dotarła do odbiorcy.
Zwrot pieniędzy

Dane Kontaktowe

Po wylicytowaniu przedmiotu koniecznie wypełnij formularz dostawy, jeśli masz dodatkowe pytania napisz e-maila.

Book24 - księgarnia internetowa al.Solidarności 117 lok.406
00-140 Warszawa

e-mail: [zasłonięte]@book24.waw.pl
pon-pt: 9-18

Numer konta:
951[zasłonięte]200400[zasłonięte]70234[zasłonięte]730 (mBank)
501[zasłonięte]555811[zasłonięte]45200[zasłonięte]594 (Inteligo)


Zaufanie do Book24 Kurier UPS

Diety niskoenergetyczne
Wieczorek-Chełmińska Zofia

Diety niskoenergetyczne
Dodatkowe informacje

  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]00390
  • liczba stron: 200
  • Okładka: miękka
  • Wydawnictwo: pzwl
  • Wymiary: 205 x 145 mm
  • Rok wydania: 2010
  • Opis

    Otyłość to nie tylko dyskomfort psychiczny, związany z wyglądem, lecz przede wszystkim groźba poważnych chorób, takich jak: zwiększone stężenie cholesterolu we krwi, nadciśnienie tętnicze, choroba wieńcowa, miażdżyca naczyń, udar mózgu, kamica pęcherzyka żółciowego, cukrzyca, choroby kości i stawów, ból kręgosłupa, zadyszka, duszność, zaburzenia oddychania, niektóre nowotwory oraz zwiększone ryzyko zgonu.Długotrwałe utrzymanie odpowiedniej masy ciała jest o wiele ważniejsze i trudniejsze niż pierwsze sukcesy w odchudzaniu. Wiele osób po uzyskaniu zamierzonej masy ciała powraca do złych nawyków żywieniowych i zaprzestaje aktywności fizycznej. Książka ta podpowiada co gotować, aby nie utyć i mieć przyjemność z jedzenia.

    Spis treści:
    CZĘŚĆ OGÓLNA
    1. Dieta niskoenergetyczna (wg IŻŻ)
    Epidemia otyłości
    Wpływ węglowodanów na wydzielanie insuliny
    Ocena stopnia nadwagi i otyłości
    Przyczyny otyłości
    Skutki zdrowotne i ekonomiczne nadwagi i otyłości
    - Zespół metaboliczny
    - Zwiększona umieralność ogółem
    - Choroby układu krążenia
    - Stan przedcukrzycowy i cukrzyca
    - Nowotwory
    - Osteoporoza
    - Inne powikłania otyłości
    - Skutki ekonomiczne otyłości
    Profilaktyka otyłości i przewlekłych chorób niezakaźnych
    - Profilaktyka i leczenie otyłości
    - Aktywność fizyczna
    - Kształtowanie nawyków zdrowego życia
    Profilaktyka chorób układu krążenia
    - Zasady żywienia jako główne ogniwo profilaktyki
    - Udział produktów spożywczych w diecie
    Profilaktyka zespołu metabolicznego
    Profilaktyka i leczenie dietetyczne cukrzycy
    Profilaktyka osteoporozy
    Przykłady diety niskoenergetycznej
    1 a. Dieta niskoenergetyczna - 1000 kalorii (4184 kJ)
    Przykład tygodniowego jadłospisu
    1 b. Dieta niskoenergetyczna - 1200 kalorii (5020 kJ)
    Przykład tygodniowego jadłospisu
    1 c. Dieta niskoenergetyczna - 1500 kalorii (6276 kJ)
    Przykład tygodniowego jadłospisu
    Miary gospodarcze
    2.Dieta oczyszczająca niskoenergetyczna (około 600 kcal - 2510 kJ)
    Program oczyszczania organizmu za pomocą diety warzywno-owocowej
    - Żywienie wewnętrzne i korzyści wynikające ze stosowania diety warzywno-owocowej
    - Ostrzeżenia
    - Skład diety warzywno-owocowej
    Zasady sporządzania surówek
    Zalecenia przy gotowaniu warzyw
    Zalecenia przy sporządzaniu soków
    Zalecenia przy sporządzaniu zup
    Przykład tygodniowego jadłospisu
    3.Dieta niskoenergetyczna niskoglikemiczna
    Indeks glikemiczny
    Ładunek glikemiczny
    Rola insuliny
    - Insulina a nietolerancja zwiększonego stężenia glukozy we krwi
    Makroskładniki i ich zalecane ilości w diecie niskoglikemicznej
    - Białka
    Zapotrzebowanie na białko
    Źródła białka
    - Produkty węglowodanowe
    Zalecane produkty węglowodanowe
    Produkty węglowodanowe mniej korzystne
    - Tłuszcze
    Zastosowanie tłuszczów i olejów
    - Ilości produktów spożywczych zalecane w diecie niskoglikemicznej
    Zalety diety niskoglikemicznej
    Zasady diety niskoglikemicznej
    Przykład tygodniowego jadłospisu w diecie niskoglikemicznej
    4.Dieta niskoenergetyczna bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością
    Akupresura psychologiczna
    Uzależnienie od węglowodanów
    Program żywieniowy diety niskoenergetycznej bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością
    4a. Dieta niskoenergetyczna bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością - faza wstępna
    4b. Dieta niskoenergetyczna bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością- faza stabilizująca
    4c. Dieta niskoenergetyczna bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością - faza stała
    Indywidualne dostosowanie diety
    Zasady diety niskoenergetycznej bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością
    Wytyczne do planowania jadłospisów
    Przykłady jadłospisów
    - Faza wstępna - trzydniowy jadłospis
    - Wspomagający plan żywieniowy - faza wstępna i stabilizująca
    - Podstawowy plan żywieniowy - faza wstępna i wspomagająca
    - Zaawansowany plan żywieniowy - faza wstępna i stabilizująca
    - Wspomagający plan żywieniowy - faza stała
    - Podstawowy plan żywieniowy - faza stała
    - Zaawansowany plan żywieniowy - faza stała
    Czynniki wspomagające dietę niskoenergetyczną bez produktów zbożowych lub z małą ich ilością
    Psychologiczne podstawy odchudzania
    Myślenie wyszczuplające
    Psychologiczny program odchudzania według J. Beck
    CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA
    Wybrane potrawy niskoenergetyczne
    - Ważniejsze zagadnienia z technologii sporządzania potraw
    - Obróbka wstępna
    - Obróbka termiczna
    - Podprawianie i wykańczanie potraw
    Przepisy
    - Napoje
    - Pieczywo
    - Zupy
    - Przekąski
    - Potrawy z mięsa
    - Potrawy z ryb.
    - Potrawy jarskie
    - Potrawy z warzyw
    Surówki
    Sałatki
    - Sosy i pasty
    - Desery
    Piśmiennictwo
    Alfabetyczny spis potraw
    [zasłonięte]@book24.waw.pl - Book24 - księgarnia internetowa