Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dietetyka kliniczna Jan Chojnacki NOWA Gdańsk

18-12-2014, 17:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 80.50 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 4812892654
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 9   
Koniec: 18-12-2014 16:09:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00-17.00
Telefon :
58 [zasłonięte] 14

e-mail :

[zasłonięte]@medicon.pl

 

Godziny otwarcia :

Pon - Pt 9.00-17.00

 

Adres :

Polskie Księgarnie Specjalistyczne S.C.

ul.Gen. S. Grota-Roweckiego 4A

(boczna od Kartuskiej 68)

80-108 Gdańsk

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

 

payu

 

Numer konta :

ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk

86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Dietetyka kliniczna

M. Width, T. Reinhard, red. wyd. pol. Jan Chojnacki, G. Klupińska


Wydawca: Elsevier Urban & Partner
2014 , wydanie I
370 str., okładka miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8309-918-7


Dietetyka kliniczna w zwięzły i przejrzysty sposób ukazuje zagadnienia związane z postępowaniem żywieniowym

zarówno w zdrowiu, jak i chorobie. W niniejszej publikacji omówiono żwyienie kliniczne dzieci i młodzieży, dorosłych,

osób w podeszłym wieku oraz kobiet w ciąży.
Książka stanie się niezbędnym przewodnikiem dla studentów, stażystów i praktykujących dietetyków ze względu na:

  • niewielki rozmiar
  • kolorowe zakładki umożliwiające szybkie i łatwe przeszukiwanie treści
  • aktualne badania we wszystkich rozdziałach

Niezadrukowane strony w każdym rozdziale pozwalają klinicyście na indywidualne dopasowanie książki do swoich

potrzeb przez dodanie własnych notatek. Z łatwością można wpisać wzór, wyciąć i wkleić artykuł czy przypiąć szpitalną

kartę.
Zawarte i dogłębne opracowanie sprawia, że łatwo jest odszukać potrzebne jednostki miary czy rodzaj pacjentów,

którym trzeba udzielić niezbędnej pomocy.
Książka przeznaczona jest dla głównie dla dietetyków, techników dietetycznych oraz studentów i stażystów

pracujących w szpitalach, domach opieki i poradniach. Może też być pożyteczna dla innych pracowników służby

zdrowia i dla realizujących programy zdrowotne, sprawdzających i oceniających stan odżywienia. Część I zawiera

rozdziały dotyczące oceny żywieniowej, oceny fazy życia i wsparcia odżywiania. Część II składa się z 7 rozdziałów

o głównych chorobach związanych z odżywianiem. Książkę uzupełniają aneksy na temat interakcji jedzenia

i leków, oceny laboratoryjnej oraz zawierające tabele przeliczeniowe i pokarmowe źródła witamin.




SPIS TREŚCI

Część I - Ocena stanu odżywienia i wsparcie żywieniowe
1. Ocena stanu odżywienia
2. Ciąża
3. Ocena dzieci i młodzieży
4. Osoby starsze
5. Wsparcie żywieniowe

Część II - Postępowanie żywieniowe w chorobach poszczególnych układów i narządów
6. Rak
7. Choroby sercowo-naczyniowe
8. Cukrzyca
9. Choroby układu pokarmowego
10. Choroby wątroby i trzustki
11. Choroby nerek
12. Choroby płuc

Dodatek A Ocena laboratoryjna
Dodatek B Interakcje leków z pokarmami
Dodatek C Informacje dotyczące odżywiania

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panele allegro