Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dietetyka kliniczna + GRATIS

02-12-2014, 6:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 104.30 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 4759527136
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 10   
Koniec: 02-12-2014 06:46:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Dietetyka kliniczna

M. Width, T. Reinhard, M. Width, T. Reinhard wyd. I polskie, red. J. Chojnacki, G. Klupińska

Dane:
  • ISBN:[zasłonięte]978-8309-918-7
  • liczba stron: 370
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner
  • wymiary: 110 x 180 mm
  • Rok wydania: 2014
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis:
    "Dietetyka kliniczna" to wypełniony aktualną wiedzą zwięzły, kieszonkowy przewodnik, który dietetycy moga wykorzystywać w swojej codziennej praktyce. Książka może być również przydatna studentom medycyny zainteresowanym tematem odżywiania oraz lekarzom pracującym w szpitalu czy domach opieki. Praktyczny, przejrzysty układ książki i niewielki format to atuty, które zachęcają do regularnego korzystania z podręcznika.

    W pierwszej części omówiono sposób oceny zapotrzebowania u różnych osób na różnych etapach życia (np. u kobiet w ciąży, osób starszych, dzieci) oraz u specyficznych pacjentów np. po amputacjach czy urazach rdzenia kręgowego. Część druga opisuje zagadnienie odżywiania w licznych schorzeniach, jak : choroby nowotworowe, choroby układu sercowo-naczyniowego, cukrzyca, choroby przewodu pokarmowego, wątroby, trzustki, nerek i układu oddechowego. Wszystkie rozdziały dotyczące grupy schorzeń mają jednolity format, a w obrębie każdego z nich opisano zwięźle przebieg choroby, leczenie, rodzaj interwencji dietetycznej, a także omówiono zagadnienia edukacji pacjenta. W ramach rozdziału przewidziano także miejsca na notatki użytkownika.

    Na końcu książki znajdują się przydatne dodatki na temat interakcji żywności z lekami i interpretacji badań laboratoryjnych.

    spis treści
    Współautorzy VI
    recenzenci VII
    przedmowa VIII
    przedmowa do Wydania polskiego X
    Część I: Ocena stanu odżywienia
    i wsparcie żywieniowe 1
    rozdział 1 Ocena stanu odżywienia 3
    rozdział 2 Ciąża 37
    rozdział 3 Ocena dzieci i młodzieży 59
    rozdział 4 Osoby starsze 95
    rozdział 5 Wsparcie żywieniowe 111
    Część II: Postępowanie żywieniowe w chorobach
    poszczególnych układów i narządów 145
    rozdział 6 Rak 147
    rozdział 7 Choroby sercowo-naczyniowe 169
    rozdział 8 Cukrzyca 189
    rozdział 9 Choroby układu pokarmowego 213
    rozdział 10 Choroby wątroby i trzustki 251
    rozdział 11 Choroby nerek 263
    rozdział 12 Choroby płuc 283
    dodatek a Ocena laboratoryjna 299
    dodatek B Interakcje leków z pokarmami 317
    dodatek c Informacje dotyczące odżywiania 331
    skorowidz 365



    Przed zakupem zapoznaj się ze stroną o mnie

    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.