Kontakt
|
Telefon: 512-[zasłonięte]-991
E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl
|
|
|
|
Wysyłka
|
Książki wysyłamy:
Pocztą Polską
Kurierem Opek
|
|
|
|
Formy płatności
|
Tradycyjny przelew na konto
mBank lub Inteligo
Płacę z Allegro
Płatność przy odbiorze
|
|
|
|
|
|
Dietetyka kliniczna
M. Width, T. Reinhard
wyd. I polskie, red. J. Chojnacki, G. Klupińska 370 stron rok wydania: 2014 format: 110 x 180, opr. broszurowa (spirala) ISBN:[zasłonięte]978-8309-918-7
|
"Dietetyka kliniczna" to wypełniony aktualną wiedzą zwięzły, kieszonkowy przewodnik, który dietetycy moga wykorzystywać w swojej codziennej praktyce. Książka może być również przydatna studentom medycyny zainteresowanym tematem odżywiania oraz lekarzom pracującym w szpitalu czy domach opieki. Praktyczny, przejrzysty układ książki i niewielki format to atuty, które zachęcają do regularnego korzystania z podręcznika. W pierwszej części omówiono sposób oceny zapotrzebowania u różnych osób na różnych etapach życia (np. u kobiet w ciąży, osób starszych, dzieci) oraz u specyficznych pacjentów np. po amputacjach czy urazach rdzenia kręgowego. Część druga opisuje zagadnienie odżywiania w licznych schorzeniach, jak : choroby nowotworowe, choroby układu sercowo-naczyniowego, cukrzyca, choroby przewodu pokarmowego, wątroby, trzustki, nerek i układu oddechowego. Wszystkie rozdziały dotyczące grupy schorzeń mają jednolity format, a w obrębie każdego z nich opisano zwięźle przebieg choroby, leczenie, rodzaj interwencji dietetycznej, a także omówiono zagadnienia edukacji pacjenta. W ramach rozdziału przewidziano także miejsca na notatki użytkownika. Na końcu książki znajdują się przydatne dodatki na temat interakcji żywności z lekami i interpretacji badań laboratoryjnych.
|
|
|
|
|
|