Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dietetyka i żywienie kliniczne Elsevier

19-01-2015, 0:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 89.99 zł     
Użytkownik hcpanda
numer aukcji: 4984846144
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 14   
Koniec: 18-01-2015 21:57:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2014
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dietetyka i żywienie kliniczne

A. Payne, H. Barker

wyd. I polskie, red. J. Chojnacki
324 strony
rok wydania: 2013
format: 200x290, okładka broszurowa
ISBN:[zasłonięte]978-8309-899-9

cena wydawcy: 140 zł

 

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.

 Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania,  leczenia dietetycznego i żywieniowego  w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych.  

Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.

Publikacja  jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.

  • Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii  w 18 różnych stanach chorobowych
  • Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie