Kontakt
|
Telefon: 512-[zasłonięte]-991
E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl
|
|
|
|
Wysyłka
|
Książki wysyłamy:
Pocztą Polską
Kurierem Opek
|
|
|
|
Formy płatności
|
Tradycyjny przelew na konto
mBank lub Inteligo
Płacę z Allegro
Płatność przy odbiorze
|
|
|
|
|
|
Dietetyka
i żywienie kliniczne
A. Payne, H. Barker
wyd. I polskie, red. J. Chojnacki
324 strony
rok wydania: 2013
format: 200x290, okładka broszurowa
ISBN:[zasłonięte]978-8309-899-9
|
Prawidłowe żywienie chorych stanowi
integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest
dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się
tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi
procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.
Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy
na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia
dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach
zdrowotnych.
Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje
niemal wszystkie powyższe zagadnienia.
Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia
klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także
praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.
Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych
Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy
przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie
wiadomości i samosprawdzenie
|
|
|
|
|
|