Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dietetyka i żywienie kliniczne Chojnacki NOWA

18-12-2014, 16:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 126 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 4812893292
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 10   
Koniec: 18-12-2014 16:09:54

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00-17.00
Telefon :
58 [zasłonięte] 14

e-mail :

[zasłonięte]@medicon.pl

 

Godziny otwarcia :

Pon - Pt 9.00-17.00

 

Adres :

Polskie Księgarnie Specjalistyczne S.C.

ul.Gen. S. Grota-Roweckiego 4A

(boczna od Kartuskiej 68)

80-108 Gdańsk

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

 

payu

 

Numer konta :

ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk

86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Dietetyka i żywienie kliniczne

A. Payne, H. Berker, red. wyd. pol. Jan Chojnacki



Wydawca: Elsevier Urban & Partner
2013 , wydanie I
324 str., okładka miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8309-899-9


W książce Dietetyka i żywienie kliniczne znajdziecie Państwo:

  • aktualną i promowaną na świecie wiedzę z zakresu żywienia i dietetyki popartą badaniami naukowymi
  • informacje na temat interakcji żywności z lekami
  • szczegółowe opisy przypadków do zastosowania w praktyce

"Uważne zapoznanie się z treścią poszczególnych rozdziałów może zachęcić do prowadzenia własnych badań naukowych.

Zawarta wiedza może być także wykorzystywana do jej propagowania w różnych środowiskach, m.in. przez Polskie

Towarzystwo Dietetyki, Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu."

z przedmowy

Z książki korzystać mogą studenci uniwersytetów medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka,

a także praktukujący lekarze wielu specjalności medycznych, pracownicy służby zdrowia oraz pacjenci.

Opisano w niej zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych.
Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie




SPIS TREŚCI

CZĘŚĆ 1 Praktyka oparta na faktach

Rozdział 1 Praktyka oparta na faktach

Rozdział 2 Model refleksyjnego uczenia się w edukacji medycznej

Rozdział 3 Zmiana zachowań

Rozdział 4 Przejście pod opiekę ośrodków dla pacjentów dorosłych

CZĘŚĆ 2 Opieka medyczna oparta na faktach

Rozdział 5 Kontrola spożycia pokarmu i wchłaniania

Rozdział 6 Interakcje żywności z lekami

Rozdział 7 Nadwrażliwość pokarmowa – alergia i nietolerancja pokarmowa

Rozdział 8 Nieswoiste choroby zapalne jelit (nchzj) i rak jelita grubego

Rozdział 9 Zespół krótkiego jelita

Rozdział 10 Żywienie dojelitowe

Rozdział 11 Żywienie pozajelitowe

Rozdział 12 Oparzenia

Rozdział 13 Żywienie w chorobach wątroby

Rozdział 14 HIV

Rozdział 15 Opieka paliatywna

Rozdział 16 Choroby nerek

Rozdział 17 Cukrzyca

Rozdział 18 Otyłość

Rozdział 19 Choroby układu krążenia

Rozdział 20 Leczenie udaru

Rozdział 21 Choroby neurologiczne

Rozdział 22 Zdrowie psychiczne

Załączniki
Załącznik 22.1 Sposób działania i wpływ leków na stan odżywienia
Załącznik 22.2 Narzędzie do badania przesiewowego z zakresu odżywiania
Załącznik 22.3 Ocena żywieniowa SDEDCF
Załącznik 22.4 Wytyczne, jak uzupełniać formularz oceny żywieniowej SDEDCF
Załącznik 22.5 Protokół ponownego odżywiania

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panele allegro