Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka

04-11-2014, 17:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 107 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4745437915
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 2   
Koniec: 04-11-2014 16:29:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2014
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30 

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Autor: Ciborowska H., Rudnicka A.


Wydawca/Producent: PZWL
Wydanie, Rok wyd.: IV, 2014
Ilość stron: 658
Format: 16,5 x 24,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00486

Opis:

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
• omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
• aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
• omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

Spis treści:
1. Podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii
2. Klasyfikacja i charakterystyka diet
3. Żywienie w wybranych chorobach
4. Żywienie dzieci zdrowych i chorych
Piśmiennictwo
Skorowidz