Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DIETETYCZNE I SUPLEMENTACYJNE WSPOMAGANIE PROCESU

28-02-2012, 21:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 90 zł     
Użytkownik hirudina
numer aukcji: 2035789107
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 31   
Koniec: 02-02-2012 21:10:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

e-mail: [zasłonięte]@hirudina.pl
tel. stacjonarny: (032)[zasłonięte]352-04
tel. komórkowy: 513-[zasłonięte]-833
komunikator: [zasłonięte]40558

Adres sklepu: ul. Księdza Bednorza 14
(pod apteką)
Katowice-Szopienice

Godziny pracy: Pon - Pt: 8.30 – 16.30

Lokalizacja sklepu:


Przelew na konto mBank:
16 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 406776

Wszystkie zamówienia realizowane
są przez Pocztę Polską.

Książki wysyłamy zgodnie z
wyborem opcji:
- po wpłacie na konto
- za pobraniem
Wysyłamy również
za granicę!

Koszty przesyłki są u nas
zawsze zgodne
z aktualnym cennikiem
Poczty Polskiej.

Odbiór osobisty: Po odbiór książek serdecznie zapraszamy do naszej księgarni w Katowicach-Szopienicach
(adres powyżej)


WYSYŁKA DZISIAJ !!!

CODZIENNIE W DNI ROBOCZE

WYSTARCZY DO GODZ. 13.00 wysłać do nas:

1) deklarację odbioru przesyłki "za pobraniem"
lub
2) skan przelewu
albo
3) wpłacić za pośrednictwem "Płacę z Allegro"


DIETETYCZNE I SUPLEMENTACYJNE WSPOMAGANIE PROCESU TRENINGOWEGO


Adam Zając, Stanisław Poprzęcki, Miłosz Czuba, Dariusz Szukała


Stan książki: NOWA
Wydawnictwo AWF Katowice 2010
Stron: 464
Nakład: 700 egz.
Format: 30 x 21,5 cm
Okładka: miękka


OTO POZOSTAŁE TYTUŁY DOTYCZĄCE TRENINGU JAKIE OFERUJEMY


Spis treści:

ROZDZIAŁ 1..........................................................................................................5
Znaczenie żywienia i suplementach w sporcie wyczynowym.............................5

ROZDZIAŁ 2........................................................................................................17
Podstawy metabolizmu mięśniowego...............................................................17

2.1. Mięśnie szkieletowe - struktura i funkcja........................................................20
2.2. Mechanizm skurczu mięśnia poprzecznie prążkowanego...................................29
2.3. Typy włókien mięśniowych.............................................................................36
2.4. Potencjał metaboliczny, bioenergetyka i metabolizm mięśnia............................42
2.5. Podstawowe systemy energetyczne................................................................48
2.6. Fizjologiczne znaczenie potreningowych zmian metabolicznych
w mięśniach szkieletowych..........................................................................58
2.7. Podstawowa Przemiana Materii (PPM).............................................................68

ROZDZIAŁ 3........................................................................................................75
Ogólna charakterystyka podstawowych składników pokarmowych...............75


ROZDZIAŁ 4........................................................................................................85
Charakterystyka węglowodanów i ich rola w wysiłku fizycznym.................85

4.1. Rodzaje węglowodanów i ich znaczenie..........................................................85
4.2. Źródła węglowodanów...................................................................................87
4.3. Efekty fizjologiczne błonnika..........................................................................92
4.4. Zasady spożywania węglowodanów................................................................95
4.5. Węglowodany a wysiłek fizyczny....................................................................95
4.6. Przedwysiłkowe i powysiłkowe spożycie węglowodanów................................100

ROZDZIAŁ 5......................................................................................................107
Białko jako materiał budulcowy i funkcjonalny w organizmie człowieka.... 107

5.1. Rodzaje i istota białka hirudina w organizmie człowieka..............................................107
5.2. Aminokwasy egzogenne...............................................................................112
5.3. Źródła białka i ich przemiana w organizmie...................................................118
5.4. Zapotrzebowanie na białko u osób aktywnych fizycznie..................................126

ROZDZIAŁ 6......................................................................................................133
Rola tłuszczów w wysiłku fizycznym............................................................133

6.1. Charakterystyka tłuszczów i ich znaczenie w organizmie człowieka.................133
6.2. Metabolizm tłuszczów..................................................................................136
6.3. Źródła tłuszczów.........................................................................................138
6.4. Tłuszcz, jako źródło energii w spoczynku i podczas wysiłku............................146

ROZDZIAŁ 7......................................................................................................155
Znaczenie witamin i soli mineralnych w wysiłku fizycznym.........................155

7.1. Podział i ogólna charakterystyka witamin i składników mineralnych................155
7.2. Jakość preparatów witaminowo-mineralnych.................................................157
7.3. Minerały......................................................................................................160
7.4. Witaminy....................................................................................................190

ROZDZIAŁ 8......................................................................................................209
Najważniejszy składnik organizmu - woda...................................................209

8.1. Równowaga wodna.....................................................................................217
8.2. Hyponatremia.............................................................................................218
8.3. Opróżnianie żołądka z płynów, a wysiłek fizyczny..........................................220
8.4. Opróżnianie żołądka i skład płynów..............................................................221
8.5. Wpływ czynności przewodu pokarmowego na uzupełnianie strat wody...........223

ROZDZIAŁ 9.....................................................................................................227
Suplementy i odżywki wspomagające sprawność i wydolność organizmu .... 227

9.1. Istota stosowania środków ergogennych w sporcie........................................227
9.2. Rodzaje suplementów i odżywek stosowanych w sporcie................................230
9.3. Ziołoterapia.................................................................................................240
9.4. Charakterystyka najskuteczniejszych suplementów stosowanych w sporcie.....245

ROZDZIAŁ 10...................................................................................................297
Istota masy i składu ciała w sporcie wyczynowym.......................................297

10.1. Skład ciała w sporcie wyczynowym.............................................................297
10.2. Skład ciała a możliwości wysiłkowe.............................................................298
10.3. Zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie osób nietrenujących
i trenujących.............................................................................................299
10.4. Definicje i klasyfikacje otłuszczenia organizmu.............................................302
10.5. Metody pomiaru składu ciała......................................................................304
10.6. Mechanizm redukowania tkanki tłuszczowej.................................................316
10.7. Rola ćwiczeń fizycznych w procesie redukowania masy ciała
i tkanki tłuszczowej...................................................................................318
10.8. Energetyczna klasyfikacja ćwiczeń fizycznych...............................................320
10.9. Strategia dietetyczna w trakcie redukowania tkanki tłuszczowej....................336

ROZDZIAŁ 11...................................................................................................347
Analiza diety sportowców............................................................................347

11.1. Ocena składu ilościowego i jakościowego diety sportowców..........................347
11.2. Szczegółowy program żywieniowo-wspomagający przygotowany dla polskiego pływaka Pawła Korzeniowskiego w wybranym okresie przygotowania sportowego........................................................................361

ROZDZIAŁ 12...................................................................................................401
Przykładowe rozwiązania dietetyczno - suplementacyjne..........................401

12.1. Zalecenia dietetyczne i suplemntacyjne uwzględniające typ budowy ciała......401
12.2. Metaboliczne aspekty okresowego głodzenia organizmu...............................407
12.3. Dieta ketogenna a wysiłek fizyczny.............................................................412
12.4. Przykładowe programy żywieniowo-suplementacyjne
dla różnych dyscyplin sportu......................................................................419

PIŚMIENNICTWO............................................................................................453


CHCESZ PRZED ZAKUPEM ZAPOZNAĆ SIĘ Z OFEROWANĄ KSIĄŻKĄ
NAPISZ DO NAS MAILA, A OTRZYMASZ
DARMOWY FRAGMENT!!!

ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE !!!

DIETETYCZNE I SUPLEMENTACYJNE WSPOMAGANIE PROCESU