Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dieta w walce z RAKIEM+ZAsady odzywiania = pakiet

06-06-2014, 18:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 94.50 zł     
Użytkownik dyktanda-zbiory
numer aukcji: 4220755799
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 2   
Koniec: 06-06-2014 18:46:47

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis

Dieta w walce z rakiem

Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie

Beliveau Richard, Gingras Denis

Wydawnictwo: Delta W-Z
Oprawa: miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8375-720-4
Stron: 214
Wymiary: 217x218

Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada. Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.

NOWOCZESNE ZASADY ODŻYWIANIA

Przełomowe badania wpływu żywienia na zdrowie

Campbell T. Colin, Campbell Thomas M.

Wydawnictwo: Galaktyka
Oprawa: miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8379-177-8
Stron: 382
Wymiary: 165x240

W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono - autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż - jak dowodzi - będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera. Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.




Dodano 2[zasłonięte]013-07 13:43
JEST MOŻLIWOŚĆ WYSYŁKI KURIEREM- SIÓDEMKĄ. KOSZT TAKI WYNOSI PRZY PRZELEWIE 14 ZŁ, PRZY POBRANIU 15 ZŁ