Dieta w walce z rakiem
Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie
Beliveau Richard, Gingras Denis
Wydawnictwo: Delta W-Z Oprawa: miękka Stron: 214 Wymiary: 217x218
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia.
Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
Dieta w walce z chorobami
Beliveau Richard, Gingras Denis
Wydawnictwo: Delta W-Z Oprawa: miękka Stron: 264 Wymiary: 215x215
Prezentowana książka wyjaśnia pochodzenie chorób cywilizacyjnych nękających świat, takich jak: choroby serca, rak, cukrzyca, choroba Alzheimera, otyłość, poczynając od ewolucji żywienia w ciągu wieków po najnowsze osiągnięcia medycyny w tej dziedzinie i pomaga nam zrozumieć czynniki odpowiedzialne za rozwój chorób i je eliminować.
|