Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dieta i Suplementacja w Sporcie i Rekreacji Zając

11-07-2014, 17:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 102.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 102.90 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 4325177139
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 6    Wyświetleń: 136   
Koniec: 11-07-2014 17:37:29

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 1.60 [kg]
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2012
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji
z naszej księgarni

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Dieta i Suplementacja w Sporcie i Rekreacji

      Dieta i Suplementacja w Sporcie i Rekreacji Zając

      Autorzy
      Adam Zając, Stanisław Poprzęcki, Miłosz Czuba, Grzegorz Zydek, Artur Gołaś


      Opis produktu

      Wydawnictwo AWF Katowice
      ISBN [zasłonięte]978-83841-84-6

      Katowice 2012, wydanie 1, format 205 x 295, objętość 497 str., oprawa miękka

      Polecana osobom poważnie zajmującym się kulturystyką - trenerom, jak również osobom uprawiającym ten sport.

      Spis Treści

      ROZDZIAŁ 1
      ZNACZENIE ŻYWIENIA i SUPLEMENTACH w SPORCIE WYCZYNOWYM

      ROZDZIAŁ 2
      PODSTAWY METABOLIZMU MIĘŚNIOWEGO
      2.1. Mięśnie szkieletowe - struktura i funkcja
      2.2. Mechanizm skurczu mięśnia poprzecznie prążkowanego
      2.3. Typy włókien mięśniowych
      2.4. Potencjał metaboliczny, bioenergetyka i metabolizm mięśnia
      2.5. Podstawowe systemy energetyczne
      2.6. Fizjologiczne znaczenie potreningowych zmian metabolicznych
      w mięśniach szkieletowych
      2.7. Podstawowa Przemiana Materii (PPM)

      ROZDZIAŁ 3
      OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH

      ROZDZIAŁ 4 CHARAKTERYSTYKA WĘGLOWODANÓW i ICH ROLA w WYSIŁKU FIZYCZNYM
      4.1. Rodzaje węglowodanów i ich znaczenie
      4.2. Źródła węglowodanów
      4.3. Efekty fizjologiczne błonnika
      4.4. Zasady spożywania węglowodanów
      4.5. Węglowodany a wysiłek fizyczny
      4.6. Przedwysiłkowe i powysiłkowe spożycie węglowodanów

      ROZDZIAŁ 5
      BIAŁKO JAKO MATERIAŁ BUDULCOWY i FUNKCJONALNY w ORGANIZMIE CZŁOWIEKA.
      5.1. Rodzaje i istota białka w organizmie człowieka
      5.2. Aminokwasy egzogenne
      5.3. Źródła białka i ich przemiana w organizmie
      5.4. Zapotrzebowanie na białko u osób aktywnych fizycznie

      ROZDZIAŁ 6
      ROLA TŁUSZCZÓW W WYSIŁKU FIZYCZNYM
      6.1. Charakterystyka tłuszczów i ich znaczenie w organizmie człowieka,
      6.2. Metabolizm tłuszczów
      6.3. Źródła tłuszczów
      6.4. Tłuszcz, jako źródło energii w spoczynku i podczas wysiłku

      ROZDZIAŁ 7
      ZNACZENIE WITAMIN i SOLI MINERALNYCH w WYSIŁKU FIZYCZNYM.
      7.1. Podział i ogólna charakterystyka witamin i składników mineralnych,
      7.2. Jakość preparatów witaminowo-mineralnych
      7.3. Minerały
      7.4. Witaminy

      ROZDZIAŁ 8
      NAJWAŻNIEJSZY SKŁADNIK ORGANIZMU - WODA
      8.1. Równowaga wodna ,
      8.2. Hyponatremia
      8.3. Opróżnianie żołądka z płynów, a wysiłek fizyczny
      8.4. Opróżnianie żołądka i skład płynów
      8.5. Wpływ czynności przewodu pokarmowego na uzupełnianie strat wody,

      ROZDZIAŁ 9
      SUPLEMENTY i ODŻYWKI POMOCNE w SPORCIE i REKREACJI
      9.1. Potencjał osoby trenującej
      9.2 Klasyfikacja środków wspomagających żywienie
      9.3 Fitoterapia
      9.4 Apiterapia

      ROZDZIAŁ 10
      ISTOTA MASY i SKŁADU CIAŁA w SPORCIE WYCZYNOWYM
      10.1. Skład ciała w sporcie wyczynowym
      10.2. Skład ciała a możliwości wysiłkowe
      10.3. Zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie osób nietrenujących i trenujących
      10.4. Definicje i klasyfikacje otłuszczenia organizmu
      10.5. Metody pomiaru składu ciała

      ROZDZIAŁ 11
      ŚRODKI I METODY TRENINGU FIZYCZNEGO
      11.1. Progi metaboliczne jako indywidualne wyznaczniki intensywności wysiłku.
      11.2. Wyznaczanie stref wysiłkowych
      11.3. Wybrane metody treningowe kształtujące wytrzymałości i siłę mięśniową

      ROZDZIAŁ 12
      ANALIZA DIETY SPORTOWCÓW
      12.1. Istota oceny składu ilościowego i jakościowego diety sportowców
      12.2. Analiza diety i suplementacji - na przykładzie pływaczki w okresie przygotowawczym

      ROZDZIAŁ 13
      PRZYKŁADOWE ROZWIĄZANIA DIETETYCZNO-SUPLEMENTACYJNE
      13.1. Zalecenia dietetyczne i suplemntacyjne uwzględniające typ budowy ciała
      13.2. Metaboliczne aspekty okresowego głodzenia organizmu
      13.3. Przykładowe rozwiązania dietetyczno-suplementacyjne
      w różnych dyscyplinach sportu i w treningu rekreacyjnym

      ROZDZIAŁ 14
      NADWAGA i OTYŁOŚĆ ORAZ DIETA i SUPLEMENTACJA
      W KURACJACH ODCHUDZAJĄCYCH
      14.1. Mechanizm redukowania tkanki tłuszczowej
      14.2. Rola ćwiczeń odchudzających w procesie redukowania masy ciała
      i tkanki tłuszczowej
      14.3. Kryteria i klasyfikacja nadwagi i otyłości
      14.4. Dieta w walce z nadwagą i otyłością
      14.5. Strategia dietetyczna w trakcie redukowania tkanki tłuszczowej

      ROZDZIAŁ 15
      PIŚMIENNICTWO

      Uwagi

      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.

      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto mBank:

      logo mBank

      10 1140 [zasłonięte]40[zasłonięte]02 4[zasłonięte]920 71

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte]347 30
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status: