Dieta greckiego doktora
producent: |
|
Zmień tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia.Coraz więcej mówi się o tym, że pokarm może zapobiegać chorobom, a nawet je leczyć. Dowodów nie trzeba długo szukać: otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, przewlekłe stany zapalne, nowotwory - wszystkie te zaburzenia mają bezpośredni związek z tym, co jemy. Doktor Lindberg, który prowadzi nowoczesną klinikę oferującą pacjentom multidyscyplinarną terapię wielu schorzeń,przedstawia w tej niezwykłej książce sposób, w jaki można zmienić tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia.Wracając do swych greckich korzeni, proponuje dietę opartą na solidnych badaniach naukowych. Jej podstawie stanowią ,,powolne'' węglowodany zawarte w naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które są podstawą kuchni śródziemnomorskiej. Doktor Fedon Alexander Lindberg urodził się i wykształcił w Grecji. Dziedziczne skłonności do cukrzycy w rodzinie sprawiły, że postanowił specjalizować się w medycynie wewnętrznej i endokrynologii. Obecnie prowadzi znaną klinikę w Oslo. Doktor Lindberg pisuje też o jedzeniu i jest znakomitym kucharzem, dlatego w książce znajdziemy wiele przepisów na przepyszne, a przy okazji zdrowe potrawy.
Tytuł oryginału: The Greek Doctor's Diet Autor: FEDON ALEXANDER LINDBERG PRZEKŁAD - pracownia humanistyczna U Siebie OPRAWA - broszurowa klejona ISBN - 83-7301-766-6 WYDANIE - 1 (2006) LICZBA STRON - 256 FORMAT - 150 x 225 mm
Książka (strony w środku) utrzymane w tonacji czarno białej.
|