Dieta greckiego doktora, FEDON ALEXANDER LINDBERG
Zmień tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia.
Coraz więcej mówi się o tym, że pokarm może zapobiegać chorobom, a nawet je leczyć. Dowodów nie trzeba długo szukać: otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, przewlekłe stany zapalne, nowotwory - wszystkie te zaburzenia mają bezpośredni związek z tym, co jemy.
Doktor Lindberg, który prowadzi nowoczesną klinikę oferującą pacjentom multidyscyplinarną terapię wielu schorzeń, przedstawia w tej niezwykłej książce sposób, w jaki można zmienić tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia.Wracając do swych greckich korzeni, proponuje dietę opartą na solidnych badaniach naukowych. Jej podstawe stanowie ,,powolne'' węglowodany zawarte w naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które są podstawą kuchni śródziemnomorskiej.
Doktor Fedon Alexander Lindberg urodził się i wykształcił w Grecji. Dziedziczne skłonności do cukrzycy w rodzinie sprawiły, że postanowił specjalizować się w medycynie wewnętrznej i endokrynologii. Obecnie prowadzi znaną klinikę w Oslo. Doktor Lindberg pisuje też o jedzeniu i jest znakomitym kucharzem, dlatego w książce znajdziemy wiele prze pisów na przepyszne, a przy okazji zdr owe potrawy.
FORMAT 150/225 OPRAWA: miękka ISBN 83-7301-766-6STRON 256 Wydawnictwo: Rebis Cena rynkowa: 29,00 zł. Książka jest nowa, po zwrotach z księgarń. Ma minimalne zagniecenia narożników okładki. Koszt wysyłki, listem priorytetowym, poleconym 6,20 zł.