1. Dieta antyrakowa
Kretschmer Christine, Herzog Alexander
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie Oprawa: miękka Stron: 256 Wymiary: 160x215
Jedzenie w profilaktyce raka.
Jedzenie w różnych rodzajach nowotworów. Jedzenie w czasie chemioterapii i radioterapii. Jedzenie przy braku apetytu.
Jedzenie przy trudnościach w połykaniu. Jedzenie przy biegunkach i zaparciach. Odpowiednie żywienie ma ogromne znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych. Zbilansowana, dobrze dobrana dieta wzmacnia układ odpornościowy, zmniejszając ryzyko zachorowania na raka.
Jedzenie ma także wpływ na przebieg procesu zdrowienia.
Znajdziesz tu 250 sprawdzonych przepisów, opatrzonych wskazaniem, w jakiego rodzaju dolegliwościach można podawać daną potrawę.
2. Jak pokonałam RAKA Sprawdzone terapie dla ciała i umysłu
Monika Godlewska
Wydawnictwo: Studio Astropsychologii Oprawa: miękka Stron: 278 Wymiary: 145x205
Monika Godlewska kilka lat temu usłyszała diagnozę, która dla wielu osób jest równoznaczna z wyrokiem śmierci. Rak. Nowotwór. Choroba, która corocznie zbiera na całym świecie swoje obfite żniwo. Monika dokonała wtedy najważniejszego wyboru - zdecydowała się na życie i walkę z przerażającym przeciwnikiem. Zamiast ograniczać się do konwencjonalnych metod leczenia, szukała na własną rękę sposobów podniesienia swojego stanu zdrowia. Na początek zdiagnozowała u siebie duchowe i fizyczne przyczyny powstania nowotworu. Pozwoliło jej to zacząć pracę nad sobą. Zastosowała do tego uzdrawianie energetyczne, jogę, ustawienia Berta Hellingera, masaż Shiatsu i elementy wschodnich filozofii. Autorka korzystała z całego wachlarza bardziej i mniej znanych metod walki z chorobami - od diety makrobiotycznej po lecznicze głodówki, od medytacji, afirmacji i modlitw po ćwiczenia odprężająco-relaksujące i zatrzymujące energię w organizmie oraz muzykoterapię. Kompleksowe terapie zregenerowały jej ciało i zniszczyły śmiertelnego przeciwnika. Pozwoliły także Autorce spojrzeć na swoje życie z szerszej perspektywy i uświadomiły, że choroba może być największą łaską, jaka może nas czasem spotkać. Dziś Monika Godlewska chce się podzielić swoim bogatym doświadczeniem. W tym celu przygotowała kompleksowe opracowanie metod, które w jej przypadku przyniosły znakomity efekt. A skoro uzdrowiły ją - pomogą i Tobie.
3. Dieta w walce z rakiem Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie
Beliveau Richard, Gingras Denis
Wydawnictwo: Delta W-Z Oprawa: miękka Stron: 214 Wymiary: 217x218
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada. Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
|