Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dieta Śródziemnomorska w profilaktyce i leczeniu..

12-07-2012, 13:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34 zł     
Użytkownik poltax
numer aukcji: 2394076122
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 20   
Koniec: 03-07-2012 09:02:21

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2012
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dieta Śródziemnomorska w profilaktyce i leczeniu chorób układu i cukrzycy typu 2

Autor: Wiktor B. Szostak, Aleksandra Cichocka
Wydawca: Medyk
ISBN:[zasłonięte]978-83745-09-5
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 128
Oprawa: miękka
Format: 15 x 22,5

Wysyłka w ciągu 24 godzin

EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]97450


Nowa książka Prof. Wiktora Szostaka i mag. Aleksandry Cichockiej pracowników Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia naukowe dowody na korzystny wpływ diety śródziemnomorskiej w profilaktyce i leczeniu chorób przemiany materii w tym chorób serca i cukrzycy typu2.

Ponadto w książce zawarto praktyczne wskazówki w tym przykłady diet i plansze żywieniowe.

"Jesteśmy tym co jemy, jak głosi przysłowie. Spośród wielu diet opisywanych, stosowanych i propagowanych przez fachowców i ignorantów, jedynie dieta śródziemnomorska posiada dowody na korzystny wpływ na najczęściej występujące choroby naczyniowe i metaboliczne. Prof. Wiktor Szostak i dr Aleksandra Cichocka są wybitnymi naukowcami oraz praktykami zajmującymi się od lat wpływem sposobu odżywiania na zdrowie. Dlatego ich książka zawiera nie tylko kliniczne dowody na skuteczność diety śródziemnomorskiej, naukowe podstawy jej efektów ale również wskazówki jak stosować ją codziennym żywieniu. Dzięki Autorom możemy chociaż w kuchni poczuć się jak mieszkańcy słonecznych krajów południa Europy!"




SPIS TREŚCI:

Przedmowa


Rozdział 1 Zmiany sposobu żywienia od paleolitu do naszych czasów
Rozdział 2 Etiopatogeneza miażdżycy i jej związki? cukrzycą
Rozdział 3 Czynniki ryzyka miażdżycy
Rozdział 4 Co to jest dieta śródziemnomorska
Rozdział 5 Skuteczność diety śródziemnomorskiej w profilaktyce zawałów serca i cukrzycy Obserwacje kliniczne
Rozdział 6 Skuteczność żywienia upodobnionego do diety śródziemnomorskiej w kontroli epidemii chorób sercowo-naczyniowych
Rozdział 7 Zastosowanie diety śródziemnomorskiej w otyłości i cukrzycy typu 2
Rozdział 8 Jak przekazać pacjentowi sposób zastosowania diety w praktyce
Rozdział 9 Dieta śródziemnomorska w praktyce. Propozycje jadłospisów

Skrócona tabela wymienników węglowodanowych
Posłowie
Piśmiennictwo



Dieta Śródziemnomorska w profilaktyce i leczeniu..