Niesamowity design, nowoczesny wygląd i perfekcyjna skuteczność to zalety tej diamentowej ostrzałki firmy TAIDEA. Wspaniale spełni swoje zadanie w ostrzeniu noży kuchennych. Wyposażona w dużą, gumową przyssawkę zapobiegającą przesuwaniu się jej podczas ostrzenia. System dwustopniowego ostrzenia składa się, z dwóch tarcz ściernych o gradacjach: 360 - ostrzenie zgrubne i 1200 - ostrzenie ostateczne, wygładzanie. Przedstawiany model ostrzałki nadaje się do ostrzenia każdego typu stalowych noży.
Dane techniczne:
Typ ostrzałki - ręczna
Materiał ścierny - diament i ceramika
Gradacja - 360/1200
Przeznaczenie :
Noże stalowe
Noże ceramiczne
Tasaki
Gwarancja 3 lata.
Instrukcja użycia:
Postaw ostrzałkę na płaskiej powierzchni. Użyj przyssawki by unieruchomić ostrzałkę. Zacznij ostrzyć nóź przy pomocy jednego lub dwóch stopni ostrzenia, w zależności od tego jak bardzo tępy jest nóż.
Stopień 1 - tarcze diamentowe o gradacji 360.
Użyj tego stopnia tylko wtedy, gdy nóż jest naprawdę tępy, lub gdy chcesz naostrzyć nóż ceramiczny. By naostrzyć nóż, przesuń go (lekko dociskając) kilkukrotnie przez szczelinę
Stopień 2 - tarcze ceramiczne o gradacji 1200
Ten stopień służy do wygładzania powierzchni noża. Można go używać często do podostrzenia noża. By wygładzić nóż - kilkukrotnie, delikatnie przesuń ostrze przez szczelinę.