Jest to jedna z najobszerniejszych i najbardziej udanych książek na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
Najobszerniejsza i najbardziej udana książka na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
- Dokładny opis surowców
- Znaczenie i właściwości drożdży czystych kultur
- Fermentatory i dbałość o ich stan
- Sporządzanie nastawu i zacieru
- Fermentacja alkoholowa
- Destylacja nastawu i zacieru
- Oznaczanie poziomu alkoholu
- Ustalanie mocy trunku
- Klarowanie, filtry i filtracja
- Destylaty specjalne
- Przechowywanie
- Destylatory proste i kolumnowe
- Omówienie procesów odpędu alkoholu w aparatach z kolumną i bez kolumny.
Aneks autorstwa Petera Jägera dotyczy zacierania, fermentacji i odpędu destylatów zbożowych.
Książka dopracowana i dostosowana do polskich realiów.
- Sytuacja prawna
- Polskie fachowe słownictwo
- Polskie odpowiedniki i zamienniki
- Akcesoria
- Bogato ilustrowane
"Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka" łączy praktyczną stronę podręcznika z elegancją albumu.
Format 21 x 25,5 cm, druk w czterech kolorach na wysokogatunkowym papierze, elegancka obwoluta, podkreślają wyjątkowość tej publikacji.
waga 1,2 kg
Idealna na prezent.