Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4
Przedmiotem aukcji jest
Komplet książek,
najbardziej wyspecjalizowanych pozycji wydawniczych na
rynku pod tytułem:
DESTYLATY ALKOHOLOWE -Wytwarzanie
teoria i praktyka autorstwa Josefa Pischla
oraz
„Poradnik amatorów domowych alkoholi”
Autorów: Rafał Wawrowski i Marcin Szulakiewicz
Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 EXPRESSOWA WYSYŁKA - przedmioty wysyłam niezwłocznie po zaksięgowaniu wpłaty - tego samego dnia (księgowanie przed godz. 14:00) lub w następnym dniu roboczym. Przedmiot można odebrać osobiście w Sklepie Firmowym DESTYLATORY V.S.O.P. Technika, ul. Główna 1A, 05-806 Nowa Wieś. Przy odbiorze osobistym przyjmujemy zapłatę tylko gotówką. Sklep jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 - 18:00 a w soboty w godzinach 9:00 – 13:00. Kontakt telefoniczny: 22 [zasłonięte]4848, tel. kom. 888[zasłonięte]684 (sieć T-mobile).
Książki są NOWE, DOSTĘPNE OD RĘKI w sklepie firmowym Centrum Destylacji V.S.O.P. Technika oraz wysyłkowo.
Książka destylaty alkoholowe dodatkowo posiada obwolutę i jest oryginalnie zafoliowana.
Centrum Destylacji V.S.O.P. mieści się:
Nowa Wieś ul. Główna 1A, telefon nr. tel: 22 [zasłonięte]4848 lub 888[zasłonięte]684, sklep firmowy jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00-18:00 w soboty w godzinach 9:00 – 13:00 i w natychmiastowej wysyłce – w dniu zaksięgowania wpłaty lub następnym dniu roboczym (zależnie od godziny.
księgowania wpłaty). W zależności od wybranej formy wysyłki, książki wysyłamy listem (koperta powietrzna) lub paczką. Mapka dojazdowa jest zamieszczona w zakładce „kontakt” na stronie internetowej http://vsop.com.pl/kontakt.html
DESTYLATORY V.S.O.P. Technika jest oficjalnym dystrybutorem książki, w związku z tym zapewniamy natychmiastową wysyłkę każdej ilości książek.
Na życzenie faktura VAT – cena w aukcji jest ceną brutto i zawiera podatek VAT.
Opis książki Destylaty Alkoholowe
To specjalistyczne (napisane łatwym językiem) kompendium wiedzy dla osób interesujących się powstawaniem destylatów alkoholowych z owoców i roślin użytkowych, czyli krótko mówiąc destylatów gatunkowych posiada mnóstwo dobrze napisanej wiedzy.
Książka jest skierowana do osób interesujących się jak powstaje wysokogatunkowy destylat (owocowy i z roślin użytkowych) od początku do końca, czyli od momentu zbioru owoców i roślin, ich przygotowania, poprzez ich zacieranie i fermentację aż do filtrowania i destylacji.
Z jej udziałem doświadczeni destylerzy poznają nowe tajniki kunsztu destylerskiego a amatorzy i początkujący destylerzy mają szansę stać się fachowcami w dziedzinie destylacji.
Ponad to, każdy może się dowiedzieć, w jaki sposób jest przygotowywany konkretny destylat (są podane różne przepisy) i zaspokoi potrzebę poznania tego co, na co dzień i od święta tak bardzo nam smakuje i cieszy duszę.
Książka zawiera mnóstwo barwnych fotografii, rysunków, szkiców, schematów i tabel.
Na niemieckojęzycznym rynku wydawniczym jest obowiązkową lekturą dla wszystkich, którzy interesują się tą tematyką, o czym świadczy fakt sprzedaży ponad 180 tys. egzemplarzy.
Książka została dopracowana, rozszerzona i dostosowana do polskich realiów.
Nad jej dopracowaniem i udoskonaleniem pracowali najwybitniejsi fachowcy największego polskiego forum destylerskiego C2H5OH Destylaty i nalewki (http://www.bimber.info/ ), oraz specjaliści V.S.O.P.
Jest to najobszerniejsza i najbardziej udana książka na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji. Znajdziemy w niej min:
§ Dokładny opis surowców
§ Znaczenie i właściwości drożdży czystych kultur
§ Fermentatory i dbałość o ich stan
§ Sporządzanie nastawu i zacieru
§ Fermentacja alkoholowa
§ Destylacja nastawu i zacieru
§ Oznaczanie poziomu alkoholu
§ Ustalanie mocy trunku
§ Klarowanie, filtry i filtracja
§ Destylaty specjalne
§ Przechowywanie
§ Destylatory proste i kolumnowe
§ Omówienie procesów odpędu alkoholu
w aparatach z kolumną i bez kolumny.
§ Aneks autorstwa Petera Jägera dotyczy zacierania, fermentacji i odpędu destylatów zbożowych.
▪ Sytuacja prawna
▪ Polskie fachowe słownictwo
▪ Polskie odpowiedniki i zamienniki
▪ Akcesoria
▪ Bogato ilustrowane
Wstęp został przygotowany przez Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta, uznanych i sławnych znawców sztuki kulinarnej.
„Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka” łączy praktyczną stronę podręcznika z elegancją albumu. Format 21x25,5 cm, druk w czterech kolorach na wysokogatunkowym papierze, elegancka twarda obwoluta, podkreślają wyjątkowość tej publikacji.
Powinna się znaleźć nie tylko w każdej domowej biblioteczce, ale również w barku ze spirytualiami J. Jest doskonałym pomysłem na prezent.
Książkę można odebrać osobiście w Salonie Firmowym V.S.O.P. Technika Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4
Nowa Wieś ul. Główna 1A, telefon nr. tel: 22 [zasłonięte]4848 lub 888[zasłonięte]684, sklep firmowy jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00-18:00.
Opis książki: „Poradnik Amatorów domowych alkoholi”
„Jeśli myślisz, że o destylacji bimbru, samogonu, księżycówki czy jakkolwiek go zwał domowego alkoholu wiesz wszystko, bo robił to twój dziad, ojciec i robisz Ty - to bądź pewien, że wiesz mało”. Sztuka destylacji i wiedza o niej stale się rozwija, jest tematem nie wyczerpanym a zmieniające się technologie, pozwalają uzyskiwać jeszcze lepiej, smaczniej, szybciej, więcej i taniej. Czy jeśli ktoś by Ci powiedział 30 lat temu, że samochody będą miały kilkanaście poduszek powietrznych, same parkowały, utrzymywały kierunek jazdy, reagowały na niebezpieczeństwa na drodze, posiadały autopilota samodzielnie kierującego pojazdem – powiedziałbyś że jest to science fiction. Ale to science fiction jest dziś rzeczywistością, ponieważ nauka i technika oraz nowoczesne technologie stale poszerzają nasze horyzonty i często urzeczywistniają nasze marzenia. Dlatego wiedza o wyrobie alkoholi jest żywa i ciągle się poszerza. Nowoczesne urządzenia destylacyjne, rektyfikacyjne i filtrujące mają skomplikowaną budowę są zautomatyzowane, skomputeryzowane i naszpikowane wszelkiego rodzaju elektroniką po to, by ich użytkownicy, często laicy nie mający elementarnej wiedzy o destylacji mogli uzyskiwać w sposób zautomatyzowany, bezobsługowy i bezpiecznie, najwyższej jakości destylaty, spirytus czy wódkę.
Dlatego warto mieć aktualny poradnik i być na czasie.
„Poradnik amatorów domowych alkoholi”
Autorzy:
Rafał Wawrowski i Marcin Szulakiewicz
Wydanie: I 2013r.
ISDN:978-83-[zasłonięte]919-0-6
Format: A5 Ilość stron: 100 Papier kredowy, miękka oprawa.
Najnowszy poradnik zawierający mnóstwo informacji i odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z destylacją, rektyfikacją, przygotowaniem wszelkiego rodzaju zacierów, nastawów fermentacyjnych na bazie cukru, owoców, glukozy, melasy i zbóż.
Książka jest niezwykle przydatna a zawarta w niej praktyczna wiedza może być natychmiast wykorzystana w działaniu przez amatorów domowych alkoholi.
Po za praktyczną wiedzą o destylacji, zawiera wiele artykułów poświęconych budowie różnych, nowoczesnych urządzeń destylacyjnych i rektyfikacyjnych. Zawiera porównania opisujące zalety i wady różnych rozwiązań stosowanych zarówno w kolumnach destylacyjnych jak i zbiornikach. Podaje charakterystyki oraz różnice (w tym zalety i wady) dla zestawów destylacyjnych z różnego rodzaju ogrzewaniem a zwłaszcza ogrzewaniem gazowym, ogrzewaniem elektrycznym z grzałkami, ogrzewaniem elektrycznym w zbiorniku z płaszczem olejowym.
W poradniku są opisane różne metody oczyszczania, uszlachetniania i zaprawiania alkoholu.
Bez wątpienia, jest to najlepszy poradnik dla początkujących i średnio-zaawansowanych amatorów domowych alkoholi. Doskonale uzupełnia dostępną na rynku publikację pt. „Destylaty Alkoholowe – teoria i praktyka”, ponieważ zawiera informacje o różnych produktach dostępnych na rynku i urządzeniach do wyrobu wysokiej jakości destylatów.
Bogate opisy, porównania, tabele i schematy bardzo ułatwiają wejście w świat domowych alkoholi wszystkim amatorom a średnio-zaawansowanym użytkownikom poszerzają już zdobytą i stosowaną wiedzę.
Poradnik zawiera wiele porównań i cennych wskazówek, pozwalających wybrać dobry destylator. Wylicza wady i zalety różnych rozwiązań technicznych oraz ujawnia chwyty stosowane przez różnych „producentów” destylatorów. Jeżeli nosisz się z zamiarem zakupu destylatora to przeczytaj wcześniej poradnik, który być może uchroni Cię przed zakupem niebezpiecznego dla życia i zdrowia destylatora oraz zaoszczędzi Twój czas i pieniądze.
Poniżej przedstawiam część przykładowych tematów opisanych w poradniku:
- Drożdże –podstawa fermentacji alkoholowej
- drożdże TURBO
- drożdże regionalne
- inne drożdże gorzelniane
2. Jak wybrać drożdże?
- Szybkość fermentacji
- wysoka zawartość % alkoholu po fermentacji
- czystość i dobra jakość
- na duże łączone nastawy
- ekonomia
- sprawdzone marki
3. Dobór drożdży do zacierów zbożowych
- przelicznik skrobi w wybranych surowcach
4. Enzym do przygotowania zacieru skrobiowo-cukrowego
5. Zacieranie
- co to jest słód ?
- jak sprawdzić czy skrobia została przerobiona ?
- drożdże do zacierów zbożowych i domowej whisky
- drożdże gorzelnicze do RUMU
6. Klarowanie
7. Przygotowanie nastawu cukrowego
8. Temperatura fermentacji
9. Przygotowanie nastawu owocowego
10. Nastawy cukrowe a glukozowe
-fermentacja
- smak
- wydajność i ekonomika
11.Przygotowanie nastawu z przetworów: kompoty, dżemy, etc…
12. Przepis na delikatną wódkę pszeniczną
13. Przepis na wódkę ziemniaczaną
14. Przepis na domową Whisky ze słodu i glukozy
15. Przepis na domową Whisky z suchego ekstraktu słodowego i glukozy
16. Przepis na Rum z melasy i glukozy
17. Dlaczego czasami nastaw fermentacyjny zamienia się w „galaretę”?
18. Rodzaje bakterii i ich wpływ na nastaw
19. Bezpieczeństwo i Higiena Destylacji – BHD destylera
20. Pojęcie terminów: przegony, pogony-ogony, wygon, serce.
21. Czym się różni wódka od destylatu
22. Budowa i wyposażenie nowoczesnego destylatora
23. Reflux zewnętrzny i reflux wewnętrzny
24. Ogrzewanie gazowe destylatora – zalety i wady
25. Jak wybrać taboret gazowy do destylatora.
26. Zbiornik z płaszczem wodnym czy olejowym – fakty, mity, zalety i wady
27. Wysokość kolumny destylacyjnej - jej wpływ na stężenie i jakość destylatu.
28. Jak wybrać dobry destylator – cenne porady i porównania różnych urządzeń dostępnych na rynku.
29. Opisy różnych urządzeń destylacyjnych
30. Stężenie alkoholu a jego czystość
31. Oczyszczanie węglem aktywnym – rodzaje i zastosowanie
32. Użycie upłynnionego węgla aktywnego
33. Oczyszczanie destylatu przy użyciu różnych środków
34. Ustalanie mocy spirytusu
35. Mętnienie destylatu podczas mieszania z wodą
36. Esencje i zaprawki smakowe do destylatów
37. Zestawy ziół do przygotowywania nalewek
38. Susze do wyrobu domowych wódek, win i nalewek
39. Wszystko o płatkach dębowych: francuskich i USA
- rodzaje
- schematy organoleptyczne
- łączenie płatków dębowych – schematy i tabele
- stosowanie, przechowywanie,
40. Kostki dębowe
41. Płatki drzew owocowych
42. Zastosowanie pras do wyciskania owoców
oraz wiele, wiele innych.
W ramach poradnika, zostały dodatkowo przygotowane opracowania dotyczące domowego warzenia piwa dla początkujących. Tematyka obejmuje ważenie piwa z popularnych i oryginalnych brew-kitów dostępnych na rynku.
ODBIÓR OSOBISTY - tylko zapłata gotówką.
Książki można odebrać osobiście w:
1. Sklepie Firmowym Centrum Destylacji V.S.O.P. Technika
Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4
05-806 Nowa Wieś ul. Główna 1A, telefon nr. tel: 22 [zasłonięte]4848 lub 888[zasłonięte]684, sklep firmowy jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00-18:00, w soboty zainteresowanych godzinach 9:00 – 13:00
V.S.O.P. Technika producent markowych destylatorów ( zestawów rektyfikacyjnych, filtrujących) zaprasza do współpracy sklepy, księgarnie i hurtownie oraz wyspecjalizowanych przedstawicieli handlowych – oferujemy atrakcyjne ceny i korzystne warunki.
Zasady aukcji:
Koszty wysyłki - są wyszczególnione cenniku.
Wysyłki z płatnością za pobraniem są realizowane do osób z minimum 10 pozytywami w systemie komentarzy. Ponad to nie realizujemy wysyłek pobraniowych do użytkowników, którzy posiadają chociażby 1 komentarz negatywny za nieodebranie przesyłki pobraniowej lub użytkowników bez pełnej aktywacji konta na allegro..
Zwroty – kupujący ma prawo zwrotu towaru bez podania przyczyna w czasie 14 dni od jego zakupu lub otrzymania. Zwracana książka nie może być uszkodzona, rozpakowana z oryginalnej folii zabezpieczającej ani nosić jakichkolwiek śladów użytkowania.
W przypadku realizacji zwrotu książki proszę skontaktować się ze sprzedawcą w celu uniknięcia nieporozumień i niepotrzebnych kosztów.
Nie przyjmujemy zwrotów wysłanych za pobraniem. Za zwrócone przedmioty zwracamy pieniądze przelewem na wskazany rachunek lub poprzez płatności PayU w czasie do 14 dni. Nie zwracamy kosztów wysyłki – rezygnując z zakupu trzeba pamiętać, że nie ponosimy kosztów za kaprys i rozmyślenie się kupującego. Jeżeli zwracana książka nie spełnia warunków zwrotu to zwrot nie zostanie uznany a książkę odeślemy do kupującego na jego koszt. Nie przyjęcie zakupionej książki z wysyłką w opcji płatność za pobraniem nie zwalnia kupującego z obowiązku zapłaty za koszty wysyłki – w tym wypadku podwójne koszty wysyłki, ponieważ nie podjęta książka przez kupującego wraca do sprzedawcy, co powoduje konieczność dodatkowej zapłaty za wysyłkę zwrotną. W takim przypadku bezwzględnie będziemy dochodzić pokrycia naszych strat zgodnie z obowiązującym regulaminem allegro oraz prawa. Dlatego bardzo proszę o rozsądne i przemyślane zakupy, ponieważ nie odwołuję ofert. Wszystkich traktujemy uczciwie, etycznie i oczekujemy tego samego.
Jeżeli opis sprzedawanego przedmiotu, warunków sprzedaży, kosztów wysyłki budzi jakieś wątpliwości lub masz jakiekolwiek wątpliwości związane z oferowanym przedmiotem lub zasadami aukcji to koniecznie napisz do nas – to nic nie kosztuje a pomoże rozwiać jakiekolwiek wątpliwości. Na zapytania odpowiadamy nie dłużej niż w czasie 24h. Jeżeli oczekujesz odpowiedzi natychmiast – zadzwoń pod nr. 22 [zasłonięte]4848 lub 888[zasłonięte]684
Galeria z kilkudziesięcioma fotografiami z książki jest dostępna na serwerze V.S.O.P. Technika pod adresem: http://vsop.com.pl/galeria/sklep/literatura/destylatyalkoholowe/
lub kliknij TU.
Fotografie i materiały informacyjne są dostępne na serwerze ftp pod adresami:
www.vsop.com.pl/galeria
www.vsop.com.pl/pliki
oraz na nasze pozostałe aukcje - kliknij TU
na których oferujemy bogaty wybór urządzeń destylacyjnych i filtrujących, literaturę branżową oraz wszelkie niezbędne materiały do wytwarzania alkoholi domowych, takich jak: piwa, cydry, wina, destylaty, nalewki. Na pozostałych aukcjach można kupić kilkadziesiąt rodzajów drożdży, środki klarujące, pożywki, zaprawki, alkoholomierze, winomierze, cukromierze, termometry, filtry, literaturę branżową i wiele, wiele innych.
Dla zainteresowanych większą lub hurtową ilością możemy wystawić aukcję z dowolną ilość książek.
Galeria z kilkudziesięcioma fotografiami z książki jest dostępna na serwerze V.S.O.P. Technika pod adresem: http://vsop.com.pl/galeria/sklep/literatura/poradnik/
lub kliknij TU.
Zapraszamy również na nasz blog:
http://vsop.blox.pl
Fotografie i materiały informacyjne są dostępne na serwerze ftp pod adresami:
www.vsop.com.pl/galeria
www.vsop.com.pl/pliki
oraz na nasze pozostałe aukcje - kliknij TU
na których oferujemy bogaty wybór urządzeń destylacyjnych i filtrujących, literaturę branżową oraz wszelkie niezbędne materiały do wytwarzania alkoholi domowych, takich jak: piwa, cydry, wina, destylaty, nalewki. Na pozostałych aukcjach można kupić kilkadziesiąt rodzajów drożdży, środki klarujące, pożywki, zaprawki, alkoholomierze, winomierze, cukromierze, termometry, filtry, literaturę branżową i wiele, wiele innych.
Wszystkie prezentowane fotografie w aukcji jak również na serwerze V.S.O.P. Technika zostały zapisane z prawami autorskimi (identyfikator), i bez zgody V.S.O.P. Technika nie mogą być wykorzystywane przez inne osoby i podmioty.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą i nabycia książki,
Centrum Destylacji V.S.O.P. Technika.