Jakość i wiedza praktyczna to nasza podstawa istnienia - najlepszym tego dowodem jest forum C2H5OH
tam można sprawdzić naszą solidność, obsługę i oferowane produkty .. ( nick : 98%)
DESTYLATY ALKOHOLOWE
Josef Pischl
Mamy do zaoferowania Państwu: Destylaty Alkoholowe ( wznowione wydanie)
książka opisująca podstawy przygotowania nastawów, owoców, procesy fermentacji, przepisy na wyborne i smakowite destylaty, procesy destylacji, pomiary alkoholu, obliczenia nastawów, zacierów, ilości alkoholu po procesie fermentacji zastosowania odpowiednich drożdży, pożywek, enzymów itp ..tid ..
Mamy swój skromny udział w pisaniu tej książki - przełożyliśmy pod kątem dostępności produktów na naszym krajowym rynku oraz procesy fermentacji .
Ciężko opisać jednym zdaniem - tą książkę warto mieć przeczytać i korzystać nie tylko w teorii, ale i też w praktyce.
Chronologicznie ujęta cała procedura od wyboru owoców poprzez sporządzanie nastawów do końcowego etapu - który zawsze jest długo oczekiwany-:) z tą książką szybko i mile przebrniecie przez cały cykl "produkcyjny" do przysłowiowej 100-ki;) ......
Idealna zarówno do domowej biblioteki jak i na prezent dla znajomych którym wydaje się że wszystko wiedzą - czy aby na pewno ????
Druk na wysokogatunkowym papierze, dużo zdjęć, tabelek, wykresów, obliczeń, wzorów, wspaniałych przepisów na aromatyczne destylaty i nie tylko.....
Zawiera ponad 200 stron bogato ilustrowanych - wraz z przedmową Roberta Makłowicza oraz Piotra Bikonta, ale ich nie trzeba "reklamować", tej książki w zasadzie też. Jest przeznaczona dla ścisłej elity -wytwórców najsmakowitszych destylatów - możesz do nich dołączyć;)
Książka warta polecenia sobie i znajomym ;) - my wiemy co jest dobre ....