Desery z
ciasteczek Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN:
[zasłonięte]978-8343-262-2 Format: 21.0x24.0cm Liczba
stron: 96 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2014
r.
NAJSMACZNIEJSZE CIASTECZKOWE FANTAZJE „Zimny
pies”, najpopularniejsze ze wszystkich ciast herbatnikowych,
budzi smakowite wspomnienia z dzieciństwa. Lecz na nim świat
biszkoptowych wypieków się nie kończy! Wypróbujmy tort z
ciastkami pomarańczowymi, ciasto owocowe z czekoladowymi
markizami i muffiny z truskawkową panna cottą. Ciasteczka
można piec, układać warstwami, nasączać i kruszyć. Jako
prawdziwie uniwersalny surowiec zasługują na to, by stać się
atrakcją spotkania przy kawie.
Babeczki do
kawy Wydawnictwo: Świat
Książki
ISBN:
[zasłonięte]978-8343-260-8 Tłumaczenie: Floriańczyk
Barbara Format: 21.0x24.0cm Liczba stron:
96 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2014
r.
Najbardziej
migoczące gwiazdy na piekarniczym firmamencie. Eleganckie
miniaturowe torciki o niezwykłym uroku: babeczki pieczołowicie
przybrane kolorowymi owocami, cukrowymi perełkami lub
romantycznymi kwiatami na spiętrzonym delikatnym kremie i
otoczone zgrabnymi papierowymi foremkami zawsze mają
perfekcyjny styl. 40 przepisów, a wśród nich rozpływające
się w ustach babeczki cytrynowo-bezowe, wytworne babeczki dla
dziewczynek lub ogniste hot chili ukazują różnorodność tych
artystycznych torcików.
Czekoladowe
ciasta Wydawnictwo: Świat
Książki
ISBN:
[zasłonięte]978-8343-261-5 Tłumaczenie: Floriańczyk
Barbara Format: 21.0x24.0cm Liczba stron:
96 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2013
r.
Biszkopt czy ciasto
drożdżowe z kroplą czekolady zmienia naturalny smak ciasta w
fascynującą, pełną aksamitu i delikatności tajemnicę.
Niezapomniany czar tortu wiedeńskiego i orzeźwiający urok
rumowo-śliwkowego brownie to tylko przedsionek kulinarnych
odkryć, jakie obiecuje nam świat czekolady. W książce obok
wykwintnych tortów znajdziemy krajankę z wiśniami,
morelowo-orzechowe trójkąty i krówkową kostkę. Raj dla
łasuchów i wszystkich smakoszy dobrych ciast.
|