Desery
lodowe Maranik Eliq Wydawnictwo:
Buchmann
ISBN:
978-83-[zasłonięte]-0793-2 Tłumaczenie: Domagała
Maciej Format: 19.5x25.5cm Liczba stron:
160 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2014
r.
Kto nie chciałby zrobić we
własnej kuchni lodów, których nie powstydziłyby się najlepsze
włoskie lodziarnie? EliqMaranik zaprasza wszystkich na
wspaniałe lodowe przyjęcie! W swojej książce pokazuje jak w
domowych warunkach, przy wykorzystaniu łatwo dostępnych i
naturalnych składników stworzyć kremowe, orzeźwiające lody o
przeróżnych smakach. Książka zawiera także krótki zarys
historii lodów oraz przedstawienie różnych technik ich
wytwarzania. Blisko 60 przepisów ilustrowanych smakowitymi
zdjęciami, liczne ciekawostki, informacje i porady w jednej
książce!
Desery z
ciasteczek Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN:
[zasłonięte]978-8343-262-2 Format: 21.0x24.0cm Liczba
stron: 96 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2014
r.
NAJSMACZNIEJSZE CIASTECZKOWE FANTAZJE „Zimny
pies”, najpopularniejsze ze wszystkich ciast herbatnikowych,
budzi smakowite wspomnienia z dzieciństwa. Lecz na nim świat
biszkoptowych wypieków się nie kończy! Wypróbujmy tort z
ciastkami pomarańczowymi, ciasto owocowe z czekoladowymi
markizami i muffiny z truskawkową panna cottą. Ciasteczka
można piec, układać warstwami, nasączać i kruszyć. Jako
prawdziwie uniwersalny surowiec zasługują na to, by stać się
atrakcją spotkania przy kawie.
|