|
Desery Ramsay Gordon
Wydawnictwo: Bellona
ISBN:
[zasłonięte]978-83-12972-6 Tłumaczenie: Matys
Jowita Format: 18.0x23.0cm Liczba stron:
224 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2014
r.
W
tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz
wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając
klasyczne metody tam, gdzie to możliwe, Gordon Ramsay pomaga
ci przyrządzić serię deserów, którym nie można się oprzeć, aby
efektownie zakończyć każdy posiłek. Prowadząc cie krok po
kroku przez każdy proces, pierwsze rozdziały są podzielone na
bloki deserów, w tym owoce, lody i kremy, musy i suflety -
przepisy, które można ze sobą łączyć, kiedy naprawdę będziesz
chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania, od
ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje -
"podkręcone" - letni pudding, na przykład, przygotowany z
brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego
stosiku, lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z
creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową. Każdy przepis
jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz
ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami,
sprawiając wrażenie, iż Gordon stoi obok ciebie, prowadząc cię
krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i
wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to
definitywna książka o przygotowywaniu
deserów.
Czekoladki 21
przepisów Wydawnictwo: Wilga
ISBN:
[zasłonięte]978-8381-586-0 Format: 21.0x20.0cm Liczba
stron: 48 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2013
r.
Przygotuj samodzielnie
wyjątkowe czekoladki! Zachwyć gości i domowników
czekoladkami, które przygotujesz własnoręcznie. Dzięki tej
książce to naprawdę łatwe! Proste przepisy objaśniają krok po
kroku, jak wykonać i udekorować czekoladki, aby były jeszcze
smaczniejsze i atrakcyjniejsze niż pralinki ze sklepu. W
zestawie: 48-stronicowa książka kucharska z najlepszymi
przepisami na domowe czekoladki i kolorowymi zdjęciami
gotowych słodkości oraz 8 silikonowych
foremek.
|