Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Demerara Cukier Brązowy Trzcinowy - ZDROWY CUKIER

17-01-2012, 5:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik witwro
numer aukcji: 2003685268
Miejscowość Halinów
Kupiono sztuk: 1    Wyświetleń: 44   
Koniec: 16-01-2012 14:50:13

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Przeszkadza Ci syntetyczny smak cukru białego?
  • Czujesz w białym cukrze smak wapna i ługu?
  • Lubisz słodzić, ale nie chcesz wraz z cukrem spożywać tylko pustych kalorii?
  • Zastąp cukier biały naturalnym brązowym cukrem trzcinowym Demerara.



Naturalny brązowy cukier trzcinowy Demerara

Nazwę swą zawdzięcza kolonii Demerara w Gujanie. Była ona pierwotnym źródłem cukru. Obecnie Demerara produkowana jest na Mauritiusie.

Naturalny brązowy cukier trzcinowy Demerara
jest wytwarzany z trzciny cukrowej, podczas gdy większość brązowych cukrów otrzymywana jest poprzez dodanie melasy do rafinowanego cukru białego. Dzięki temu Naturalny brązowy cukier trzcinowy Demerara rożni się od nich lepszymi właściwościami odżywczymi i większą głębią smaku. Demerara nie tylko słodzi potrawy i napoje, ale wzbogaca i wydobywa ich smak.

Naturalny brązowy cukier trzcinowy Demerara
jest otrzymywany przez ekstrakcję soku z trzciny cukrowej. Sok jest podgrzewany, aż do odparowania wody i krystalizacji cukru. Następnie tak powstały syrop jest odwirowywany w wirówce w celu usunięcia zanieczyszczeń oraz krystalizacji i osuszenia złotych kryształów cukru.

Naturalny brązowy cukier trzcinowy Demerara
jest powszechnie stosowany do pieczenia,  słodzenia napojów, takich jak kawa czy herbata.

Demerara s
erwowany jest w najlepszych kawiarniach na całym świecie. Przez smakoszy kawy uważany jest za niezbędny składnik w procesie parzenia doskonałej, aromatycznej kawy. Dzięki złotemu kolorowi i subtelnemu smakowi melasy tylko Demerara wydobywa prawdziwy charakter w kawy.
Można o tym przekonać się zaraz po otworzeniu opakowania. Nozdrza mile drażni charakterystyczny zapach cukru Demerara. 
Cukier trzcinowy nadaje się również do wypieków. Po posypaniu wierzchu ciasta i zapieczeniu tworzy kryształową powłokę.


Wrażenia z użytkowania?

Trudno było mi się przekonać do zakupu brązowego cukru. Zacząłem szukać rzetelnych informacji na jego temat. Gdy okazało się, że jest to produkt nie tylko pełnowartościowy, ale i bogaty w składniki odżywcze - przełamałem się.

  • Pierwsze wrażenia - zapach. Cukier trzcinowy pachnie trzciną, melasą, pomadą.
  • Smak - nie oparłem się spróbowaniu kilku kryształków. Aksamitna słodycz, czysta słodycz bez posmaku dodatków chemicznych używanych przy wytwarzaniu cukru z buraków.
  • Używam Demerary do słodzenia kawy, herbaty zielonej i czarnej (czerwonej nie wolno słodzić, bo traci właściwości dietetyczne). Uważam, że podkreśla ich smak, pogłębia smak, dodaje subtelności.
  • Cukier brązowy ma wadę. Gdy przyzwyczaiłem się do niego, odrzuca mnie smak potraw słodzonych cukrem białym.



Co zawiera opakowanie?

Opakowanie zawiera 1 kg cukru.


Jaka jest data ważności?

Termin przydatności do spożycia: sierpień 2012.


Dlaczego warto kupić u mnie?

Przeczytaj komentarze moich Klientów.


Jak obniżyć koszty wysyłki?

Sprawdź co jeszcze oferuję. Kupując kilka przedmiotów jednocześnie za wysyłkę płacisz tylko raz.
Nie wiesz jak obliczyć koszty wysyłki? Napisz do mnie. Pomogę, doradzę.


Potrzebujesz dodatkowych informacji?

Chętnie odpowiem na pytania, gdyż chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości przed finalizacją transakcji.


Zapraszam do skosztowania brązowej słodyczy.