Deli nature START + HIGH PROTEIN 500g
Deli Nature Start + High PROTEIN jest kompletną karmą do ręcznego karmienia dla wszystkich rodzajów piskląt z wysokimi potrzebami białkowymi ( np. gołąbki, duże papugi, amazonki) . Deli Nature Start + High Protein zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze(m.in. białka, tłuszcze, aminokwasy,) aby zapewnić zdrowy wzrost i dobrze zrównoważony rozwój.
![image](http://sklep.sizalnet.pl/img/p/1/9/7/2/1972-large_default.jpg)
Jest on wzbogacony o probiotyki ( Bacillus subtillis C 3102) i probiotyki , aby zapewnić dobrze zrównoważony wzrost, prawidłową florę jelitową i dobre trawienie. Dodatek DHA (kwasy tłuszczowe), przyczyniają się do optymalnej równowagi kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. W ten sposób wspomaga odporność na choroby. Obecność kwasów organicznych zapewnia idealne warunki wzrostowe swoich dzieci ptaków.
Instrukcja użytkowania:
Deli Nature Start + High Protein jest zawsze przygotowywana z ciepła wodą.
W zależności od wieku ptaków stosunek karmy do wody musi być dostosowany (patrz schemat karmienia), współczynniki musza być stosowane dokładnie.
- zmieszaj Deli Nature Start + High Protein z gorącą woda w odpowiedniej misce najlepjej używaj wody butelkowanej przeznaczonej do żywności dla niemowląt. Jeśli nie, zagotować wodę z kranu przed użyciem, aby zabić szkodliwe bakterie.
- zmieszaj pokarm i wodę do uzyskania płynnej kaszy. Odstawić na chwilę po wymieszaniu
- gdy kasza osiągnie temperaturę 39-43 stopnie C, zamieszać ponownie w celu uniknięcia rozdzielenia.
UWAGA: Przygotuj owsiankę świeżo przed każdym karmieniem !!!
Wskazówka: Radzimy przygotować owsiankę trochę rzadszą aby stymulować dobre trawienie i karmić pisklęta raz dziennie.
Plan żywienia:
Wylęg – 5 dzień 1 część Deli Nature Start + High Protein do 6 części ciepłej wody
Dzień 6 – 13 1 część Deli Nature Start + High Protein do 5 części ciepłej wody
Dzień 14 – odstawienie 1 część Deli Nature Start + High Protein do 4 części ciepłej wody
![image](http://sklep.sizalnet.pl/img/p/1/9/7/3/1973-large_default.jpg)