Wypróbuj inne Babeczki nadzianeBabeczki nadziane czekoladą z płatkami czekoladyBabeczki nadziane owocowo z truskawkami
ok. 580 g gotowych babeczek (12 sztuk)
PrzygotowaćDo budyniu100 ml mlekaDo ciasta2 jaja100 ml mleka75 ml oleju (1/3 szklanki)Przygotowanie budyniu:1) Wlej mleko do szklanki (schłodzone lub o temp. pokojowej).2) Wsyp zawartość torebki z budyniem, energicznie mieszaj łyżeczką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).3) Odstaw na ok. 5 min do zgęstnienia.Czas przygotowania ciasta jest czasem gęstnienia budyniu. Budyń najlepiej smakuje po upieczeniu.Przygotowanie ciasta:1) Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.2) Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).3) Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki ciasta).4) Przygotowany budyń wyłóż na środek każdej babeczki (ok. 1 łyżeczki).5) Przykryj budyń pozostałym ciastem.6) Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18-23 min (do uzyskania złocistego koloru).
Rieber Foods Polska S.A.ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 1487-800 Włocławek
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Zawiera GlutenZawiera PszenicaMoże zawierać JajaZawiera MlekoMoże zawierać Soja / nasiona soi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: ciasto: mąka PSZENNA, cukier, glukoza, mąka ryżowa (zawiera GLUTEN); MLEKO odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromaty, budyń: cukier, skrobia modyfikowana, kakao w proszku 7,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); MLEKO odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, czekolada 4% ((zawiera MLEKO) cukier, masa kakaowa min. 46%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); utwardzony tłuszcz roślinny, substancja zagęszczająca: alginian sodu; emulgatory (E 471, E 472a); aromaty, białka MLEKA, sól, Produkt może zawierać śladowe ilości jaj i soi.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gWartość energetyczna: 1604 kJ 383 kcal, Tłuszcz: 19,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g, Węglowodany: 45,2 g, w tym cukry: 23,1 g, Białko: 6, 9 g, Sól: 0,7 g, Wartości odżywcze liczone z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym.Na porcję 48 gWartość energetyczna: 775 kJ 185 kcal, Tłuszcz: 9,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g, Węglowodany: 21, 9 g, w tym cukry: 11,2 g, Białko: 3,3 g, Sól: 0,3 g, Wartości odżywcze liczone z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym.