1. DANIA ZAWIJANE
W książce przedstawiono ponad 100 pomysłów na słodkie i pikantne dania arabskie, amerykańskie, azjatyckie i z innych rejonów globu - od klasycznych zrazów zawijanych poprzez chrupiące roladki wiosenne po tak modne ostatnio wrapy.
Smaczna otoczka, ekscytujące nadzienie - to tajemnica nieograniczonych wręcz możliwości kombinacji.
Ponad 100 przepisów na wspaniałe roladki: cannelloni, sushi, strucle i croissanty.
Wiele rad dotyczących zawijania rolad, roladek, zrazów i naleśników. Przepisy na sosy, dipy i napoje oraz pomysły na małe i duże przyjęcia.
WYDAWNICTWO: MUZA
OPRAWA TWARDA, LICZBA STRON: 127
2. SZNYCLE I SZASZŁYKI
Sznycle na obiad?
Nieważne, czy z patelni, z piekarnika, smażone w kawałkach, nabite na patyk czy nadziewane - sznycle w każdej postaci stanowią kulinarny hit!
Lubimy je w postaci klasycznej, a także w chrupiącej panierce.
A może preferujemy przyprawione egzotycznie lub na modłę kuchni śródziemnomorskiej?
W tej książce znajduje się wszystko.
Każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Ponad 100 przepisów kuchni narodowej i międzynarodowej, klasycznych i nowatorskich.
Najlepsze rady i pomysły na temat krojenia mięsa, panierowania i nadziewania.
Ponadto błyskawiczne przepisy na korzenne marynaty i wykwintne sosy.
Wiele przepisów na smakowite dodatki.
Podręczniki kupisz 032[zasłonięte]219-23 od 8.00 do 20.00