Wyjątkowa, bardzo aromatyczna mieszanka przypraw charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej. Czubrica zielona jest łagodniejsza od czerwonej, idealnie podkreśla smak potraw oraz farszów mięsnych.
W kuchni bułgarskiej czubrica jest jedną z najbardziej preferowanych przypraw. Stosuje się ją do ciężkostrawnych potraw, takich jak: soczewica, fasola, dania z mięsem baranim i jagnięcym, do zup, podkreśla smak potraw, farszy mięsnych, pieczeni, sałatek.
Czubrica wybitnie podnosi smak jajka w jakiejkolwiek postaci, lubią ją czerwone mięsa oraz mięsne pieczenie. Czubrica zielona jest łagodniejsza od swojej siostry - czubricy czerwonej.
Czubrica zielona smak ma zbliżony do majeranku i oregano więc nie powinno się ich łączyć. Działa pobudzająco na wydzielanie kwasów żołądkowych, łagodzi wzdęcia i obniża ciśnienie. Czubrica nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt.
Kraj produkcji: Polska
Skład: czosnek granulowany, cząber, sól, pieprz czarny mielony, cebula grys, bazylia, tymianek, natka pietruszki.
Oferowane przez nas przyprawy pakowane są hermetycznie przez producenta w opakowania uniemożliwiające ich uszkodzenie w trakcie transportu. Sprzedawany przez nas towar jest pełnowartościowy i posiada zawsze odpowiednio długi termin przydatności. Każde opakowanie opatrzone jest etykietą zawierającą niezbędne informację: nazwę produktu, numer partii, datę ważności itd. Zdjęcia przypraw są autentyczne - przedstawiają produkt jaki Państwo otrzymają.